Τρίτη 16 Μαΐου 2017

Συγκέντρωση διαμαρτυρίας πραγματοποίησαν εργαζόμενοι στο αρχαιολογικό τομέα του Μετρό – Έκλεισαν συμβολικά τον δρόμο

thessnews.gr, 16/05/2017
Συγκέντρωση διαμαρτυρίας  πραγματοποίησαν σήμερα, εργαζόμενοι στο τμήμα αρχαιολογίας του Μετρό, έξω από το εργοτάξιο της Αγίας Σοφίας, διαμαρτυρόμενοι για την μη παροχή εργασίας αλλά και για τις δηλώσεις του Υπουργού Υποδομών και Μεταφορών Χ. Σπίρτζη...


Οι εργαζόμενοι προχώρησαν μάλιστα και συμβολικό αποκλεισμό στη συμβολή των οδών Εγνατίας και Αγίας Σοφίας στο ένα ρεύμα κυκλοφορίας.

Όπως αναφέρουν σε σχετική τους ανακοίνωση ο κ. Σπίρτζης «κατηγόρησε ευθέως τους εργαζομένους στην Αρχαιολογία του Μετρό ότι καθυστερούν προσπαθώντας να επιμηκύνουν το χρόνο εργασίας τους. Οι εργαζόμενοι που έχουν ενεργή σύμβαση εργασίας εδώ και σχεδόν δύο μήνες δεν έχουν δουλέψει καθόλου μιας και δεν τους παρέχεται εργασία και γι αυτό το λόγο δεν έχουν πληρωθεί ούτε ευρώ. Αναρωτιόμαστε όλοι οι λογικοί άνθρωποι ποιο είναι το θετικό σε αυτήν την κατάσταση ώστε να θεωρεί ο υπουργός ότι επιμηκύνουμε την εργασία μας χωρίς δουλειά και χωρίς πληρωμή».

«Μέλημα του Υπουργού θα έπρεπε να είναι η απρόσκοπτη συνέχιση των εργασιών, όπως και η εξασφάλιση των εργαζομένων, ώστε να μην παρατηρούνται (καταπατώντας κάθε εργατική νομοθεσία) φαινόμενα ομηρίας, βάζοντας τους σε αναμονή για δύο μήνες. Απαράδεκτη χαρακτηρίζουμε και τη στάση του Προέδρου της ΑΤΤΙΚΟ ΜΕΤΡΟ Α.Ε., Γ. Μυλόπουλου, που σε ερώτηση δημοσιογράφων σχετικά με τα ερωτήματα και τα γεγονότα που παρέθεσε το Σωματείο Εργαζομένων στο Μετρό Θεσσαλονίκης στη χθεσινή ανακοίνωση και αφορούσαν τους εργαζόμενους στο αρχαιολογικό τμήμα του Μετρό, επέλεξε να χλευάσει την εκπροσώπηση των εργαζομένων από τον Πρόεδρο που παρανόμως δεν εργάζεται και έχει προσφύγει στα δικαστήρια. Επέλεξε να εκτελέσει χρέη δικαστικού και να προδικάσει την απόφαση του δικαστηρίου, νομιμοποιώντας την παράνομη ενέργεια της κατασκευάστριας εταιρείας. Μπορεί βέβαια να είναι μικρό διάστημα στο έργο του Μετρό, αλλά θα έπρεπε ήδη να ξέρει να εκπροσωπεί τη θέση που κατέχει».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.