Δευτέρα 15 Μαΐου 2017

Μυλόπουλος στο ΡΘ: Γι' αυτό δεν βρήκε αρχαιολόγους στο Μετρό Θεσσαλονίκης ο Σπίρτζης

thessnews.gr, 15/05/2017
Πυρ και μανία έγινε ο υπουργός Μεταφορών, Χρήστος Σπίρτζης, με τους αρχαιολόγους στο Μετρό Θεσσαλονίκης. Σε αιφνιδιαστική του επίσκεψη την προηγούμενη εβδομάδα στα εργοτάξια της  Αγ.Σοφίας και του Συντριβανίου, δεν βρήκε ούτε έναν αρχαιολόγο να δουλεύει. Τους λόγους εξήγησε μιλώντας στο Ράδιο Θεσσαλονίκη ο πρόεδρος της Αττικό Μετρό, Γιάννης Μυλόπουλος...


Όπως τόνισε ο κ. Μυλόπουλος, στο μεν σκάμα της Αγίας Σοφίας αναμένεται εδώ και δύο εβδομάδες να καθαρογραφεί η γνωμοδότηση του Κεντρικού Αρχαιολογικού Συμβουλίου για να ξαναρχίσουν οι εργασίες. Μετά την επίσκεψη του υπουργού, σύμφωνα με τον κ.Μυλόπουλο, πήγε στο γραφείο της υπουργού Πολιτισμού και σήμερα αναμένεται να υπογραφεί. 
 
Στο δε σκάμα του Συντριβανίου, εκκρεμεί η εισήγηση από πλευράς Εφορίας Αρχαιοτήτων Θεσσαλονίκης για το νεκροταφείο το οποίο έχει βρεθεί εκεί, η οποία καθυστερεί λόγω φόρτου εργασίας όπως επικαλούνται οι αρχαιολόγοι. 
 
"Υπάρχει θέμα" σημείωσε ο κ.Μυλόπουλος και συμπλήρωσε πως όλα αυτά που γίνονται, ακόμα και η έφοδος και τα σκληρά λόγια του υπουργού Μεταφορών, έγιναν για να κινητοποιηθεί το σύστημα και τελικά έγινε. "Χρειαζόταν να βάλει τις φωνές ο υπουργός" σημείωσε ο κ.Μυλόπουλος.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.