Τρίτη 23 Μαΐου 2017

Διαμαρτυρία έξω από το σταθμό του μετρό στην Αγίας Σοφίας

thestival.gr, 23/05/2017
Διαμαρτυρία έξω από το εργοτάξιο του μετρό Θεσσαλονίκης στην Αγίας Σοφίας, πραγματοποιούν εργαζόμενοι στο αρχαιολογικό τμήμα του έργου καθώς και αρχαιολόγοι...


Οι εργαζόμενοι διαμαρτύρονται διότι από τις 26 Μαρτίου έχουν σταματήσει οι εργασίες στο εργοτάξιο της Αγίας Σοφίας. Όπως λένε έχει βγει απόφαση από το ΚΑΣ από τις 2 Μαΐου, ότι πρέπει να συνεχιστούν οι εργασίες.
Οι εργασίες ωστόσο δεν έχουν ξεκινήσει επειδή έχει καθαρογραφεί η απόφαση.

Οι εργαζόμενοι στο αρχαιολογικό κομμάτι του σταθμού του μετρό στην Αγίας Σόφιας είναι περίπου 200. Είναι δύο μήνες απλήρωτοι ενώ η σύμβαση τους είναι ενεργή με αποτέλεσμα να μην μπορούν να πάνε στο ταμείο ανεργίας.

Αίτημα των εργαζομένων είναι να συνεχιστούν άμεσα οι εργασίες.

Στο σημείο βρίσκονται και αρχαιολόγοι οι οποίοι διαμαρτύρονται για τις δύο απολύσεις συναδέλφων τους που έγιναν μετά την επίσκεψη του υπουργού Υποδομών και Μεταφορών, Χρήστου Σπίρτζη στο σταθμό του μετρό στο Σιντριβάνι.

Όπως τονίζουν οι η Εφορεία Αρχαιοτήτων δεν ενημερώθηκε από την αρχή και όταν ενημερώθηκε δεν συμφώνησε με αυτή την απόφαση. Αίτημα των αρχαιολόγων είναι η άρση των δύο απολύσεων.

Δείτε τι δήλωσαν στο thestival.gr ο πρόεδρος σωματείου εργαζομένων του μετρό, Χάρης Κυπριανίδης και η πρόεδρος σύλλογος εκτάκτων αρχαιολόγων Β. Ελλάδος Μαργαρίτα Τιλελή.






Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.