Δευτέρα 21 Σεπτεμβρίου 2009

Καθυστερεί η ολοκλήρωση των μεγάλων έργων υποδομής της Θεσσαλονίκης

express, 21/09/2009

ΣHMANTIKEΣ καθυστερήσεις ή στασιμότητα εξακολουθούν να ταλανίζουν την πορεία των λεγόμενων μεγάλων έργων υποδομής της Θεσσαλονίκης.

Συγκεκριμένα, καθυστερούν το μετρό και η επέκταση του διαδρόμου 10-28 στο αεροδρόμιο "Μακεδονία", ενώ έργα όπως η εξωτερική περιφερειακή και τα πάρκινγκ δεν έχουν ξεκινήσει, ενώ έργα μικρότερης εμβέλειας, όπως δρόμοι του επαρχιακού δικτύου και αντιπλημμυρικά έργα, είναι ακόμη επί χαρτου.

Ειδικότερα:

Μετρό Θεσσαλονίκης: Σύμφωνα με τον αρχικό σχεδιασμό, το μετρό Θεσσαλονίκης πρέπει να έχει ολοκληρωθεί το 2012. Hδη όμως έχουν σημειωθεί καθυστερήσεις ενός και πλέον έτους λόγω οικονομικών προβλημάτων μιας εκ των εταιριών που συμμετέχει στην κατασκευαστική κοινοπραξία, εξαιτίας των αρχαιολογικών ανασκαφών αλλά και εξαιτίας της απουσίας συντονισμού μεταξύ της "Αττικό Μετρό Α.Ε." και της τοπικής "Μετρό Θεσσαλονίκης Α.Ε." που επιβλέπουν το έργο. Οι καθυστερήσεις υπολογίζεται ότι θα φτάσουν τα δύο χρόνια, και το μετρό πιθανόν να παραδοθεί στις αρχές του 2014.

1 σχόλιο:

  1. egw nomizo oxi to 2014 alla to 2100 tha gini dld eleos gt na imaste i moni xwra p to mirmigi to kani elefanta gia onoma tou theou dld ligi akioprepia taleporia kai kathisterisis dn ine to thema alal perisotero TEMPELIA kai kalo ine o dimarxos na ksipnisis ligo.......... ek neolaias

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.