Τρίτη 12 Φεβρουαρίου 2013

Διχάζουν τα αρχαία του μετρό

rthess.gr,12/02/2013
Διχάζουν οι αρχαιότητες στο σταθμό του μετρό στην Βενιζέλου. Ο Γ. Μπουτάρης ζήτησε την επανεξέταση της απόφασης του ΚΑΣ για μεταφορά των αρχαιοτήτων στο πρώην στρατόπεδο Π. Μελά. Δεν πιστεύω ότι δεν υπάρχουν τεχνικές λύσεις που να επιτρέπουν τη συνύπαρξη του ΜΕΤΡΟ με τα αρχαία, τόνισε.

«Δεν έχω καμία διάθεση να αφήσω στα εγγόνια μου τον χαρακτηρισμό ότι επί δημαρχίας Μπουτάρη διώχτηκαν τα αρχαία από την πόλη. Διότι ένα άγαλμα μπορεί να μεταφερθεί. Τι γίνεται όμως με αυτά τα αρχαία που απεικονίζουν μια πόλη κάτω από την πόλη;»

Αυτό επισήμανε από το δημοτικό συμβούλιο ο δήμαρχος Θεσσαλονίκης Γιάννης Μπουτάρης.

Δήλωσε την πρόθεση του δε να ζητήσει από τη διοίκηση του ΑΤΤΙΚΟ ΜΕΤΡΟ και τους αρχαιολόγους να γίνει μία ξενάγηση στα μέλη του δημοτικού συμβουλίου, ούτως ώστε τα μέλη να αποκτήσουν ιδίαν αντίληψη των αρχαιοτήτων που βρέθηκαν. «Γνωρίζω την απόφαση του ΚΑΣ για μεταφορά των ευρημάτων στη Σταυρούπολη. Το θέμα όμως είναι πολύ σοβαρό και θέλει προσοχή. Δεν πιστεύω ότι δεν υπάρχουν τεχνικές λύσεις που να επιτρέπουν τη συνύπαρξη του ΜΕΤΡΟ με τα αρχαία« κατέληξε ο δήμαρχος

Στο θέμα επανήλθε σήμερα ο Σύλλογος Ελλήνων Αρχαιολόγων που υποστηρίζει πως το εμβληματικό εύρημα δεν πρέπει να μετακινηθεί.

Ζητούν να μην ληφθούν βιαστικές αποφάσεις και να μελετηθούν τεχνικές λύσεις.

Κατηγορηματικό όχι από τον γ.γ δημοσίων έργων Στράτο Σιμόπουλο.

Δεν μπορούν να υπάρχουν αρχαία με σταθμό Βενιζέλου. Δεν υπάρχει τεχνικός τρόπος. Το έργο θα πάει χρόνια πίσω, δήλωσε μιλώντας στο ΡΘ.

Θα πρέπει να υπάρξει ανασχεδιασμός ολόκληρου του έργου και αυτό δεν γίνεται», ξεκαθαρίζει.

Σήμερα στις 12 το μεσημέρι θα δοθεί συνέντευξη τύπου για το θέμα στα γραφεία της διεύθυνσης μετρό Θεσσαλονίκης.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.