Τετάρτη 27 Φεβρουαρίου 2013

Πολύπλοκο βλέπει το θέμα των αρχαίων του μετρό ο Τσίπρας

egnatiapost.gr,27/02/2013

ΠΑΥΛΟΣ ΙΩΑΝΝΙΔΗΣ

pioannidis@egnatiapost.gr

«Πολύπλοκο» βρήκε το θέμα των αρχαιολογικών ευρημάτων στον σταθμό «Βενιζέλου» του μετρό Θεσσαλονίκης, ο επικεφαλής του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξης Τσίπρας, μετά την επίσκεψή του εκεί...Ωστόσο, ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης δήλωσε εντυπωσιασμένος από τα ευρήματα, μετά την ξενάγηση στο χώρο που του έγινε από την επικεφαλής της 9ης Εφορείας Βυζαντινών Αρχαιοτήτων, Δέσποινα Μακροπούλου και τον διευθυντή του Μετρό Θεσσαλονίκης, Γιώργο Κωνσταντινίδη.

Ο κ. Τσίπρας απέφυγε να πάρει θέση στη διαμάχη που έχει ξεσπάσει ανάμεσα σε μερίδα αρχαιολόγων και πολιτών από τη μια και στους υπεύθυνους φορείς από την άλλη. σχετικά με το αν πρέπει να παραμείνουν στη θέση τους τα εντυπωσιακά ευρήματα της αρχαίας οδού Εγνατίας ή αν θα μεταφερθούν αλλού - η πρώτη απόφαση μιλάει για τους χώρους στο πρώην στρατόπεδο Παύλου Μελά. «Είναι πολύ πρόωρο να πω κάτι», εξήγησε και τόνισε πως χρειάζεται διαβούλευση για το θέμα, αφού είναι κρίμα να χαθούν τέτοια σημαντικά ευρήματα, όπως τόνισε.

Ο κ. Τσίπρας, επίσης, εξέφρασε τη συμπαράστασή του στους εργαζόμενους του μετρό και τόνισε πως είναι στο πλευρό των αγώνων τους.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.