Παρασκευή 18 Οκτωβρίου 2013

Επίθεση Μπουτάρη κατά πάντων για το μετρό και τα αρχαία

egnatiapost.gr,18/10/2013

ΡΩΜΑΝΟΣ ΚΟΝΤΟΓΙΑΝΝΙΔΗΣ

rkontogiannidis@egnatiapost.gr

Επίθεση κατά του υπουργείου Πολιτισμού, του γενικού γραμματέα Δημοσίων Έργων, Στράτου Σιμόπουλου, αλλά και της Αττικό Μετρό ΑΕ εξαπέλυσε ο δήμαρχος Θεσσαλονίκης, Γιάννης Μπουτάρης, από το βήμα του δημοτικού συμβουλίου κατά την έκτακτη συνεδρίασή του.

Σε έντονο ύφος τόνισε ότι γίνεται μια συστηματική συκοφάντηση, με σωρεία ψεμμάτων, κατά του Δήμου Θεσσαλονίκης, κατηγορώντας τον ότι αυτός ευθύνεται για την καθυστέρηση των έργων του μετρό, αφού προσέφυγε στο Συμβούλιο της Επικρατείας για τα αρχαιολογικά ευρήματα της Βενιζέλου.

«Το υπουργείο Πολιτισμού αρνείται να βγάλει μια απόφαση και να παραπέμψει το θέμα στο ΚΑΣ. Να μας δώσει μια απάντηση και το ίδιο να κάνει και ο κ. Σιμόπουλος. Είναι τεράστιο ψέμα ότι για να πάει η υπόθεση στο ΚΑΣ, θα πρέπει να αποσύρει την προσφυγή στο ΣτΕ ο δήμος Θεσσαλονίκης. Είναι ψεύτες. Το θέμα δεν είναι προσωπικό, στρέφονται εναντίον της πόλης. Δε με νοιάζει τι λέει ο Σιμόπουλος, τον έχω γραμμένο. Δε θα περάσει το δικό τους. Θα περάσει το δικό μας, γιατί αυτό θέλει η πόλη», τόνισε ο κ. Μπουτάρης.

Να σημειωθεί ότι και οι νομικοί του δήμου υποστήριξαν ότι δεν υπάρχει κανένα κώλυμα στο να επαναφέρει την υπόθεση στο Κεντρικό Αρχαιολογικό Συμβούλιο (ΚΑΣ) το υπουργείο Πολιτισμού.

Συνεχίζοντας σε έντονο ύφος ο κ. Μπουτάρης επανέλαβε για ακόμη μία φορά τις ενέργειες του δήμου γύρω από την ταυτόχρονη εκτέλεση των εργασιών και την παραμονή των αρχαίων στη θέση τους, με αποτέλεσμα να έχουν παρουσιαστεί τέσσερις προτάσεις γι' αυτό το σκοπό από σημαντικούς φορείς (ΑΠΘ, ΤΕΕ κ.λπ.).

«Αν το υπουργείο Πολιτισμού είχε καλή πρόθεση, που πολύ αμφιβάλλω, θα είχαν προχωρήσει οι μελέτες. Η Αττικό Μετρό πήρε τις προτάσεις των φορέων και έκανε δική της μελέτη. Με ποια εντολή το έκανε αυτό; Είναι τελείως ψέμα αυτό που λέει το υπουργείο. Προφανώς κάποιος κρύβεται από πίσω. Η Αττικό Μετρό ή όποιος άλλος... διάολος», κατέληξε ο δήμαρχος Θεσσαλονίκης.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.