Τρίτη 3 Μαρτίου 2009

Ανακοίνωση Σωματείου Εργαζομένων στο Μετρό

03/03/2009

ΚΑΛΕΣΜΑ


Συνάδελφοι.
Η Διοικούσα επιτροπή του παραρτήματος παρακολουθεί με ιδιαίτερη ανησυχία την τακτική της Κοινοπραξίας Μετρό Θεσ/νίκης και της Αττικό Μετρό, οι οποίες τις τελευταίες ημέρες προβαίνουν σε απολύσεις εργαζομένων στο Μετρό, με κριτήριο "το ενδιαφέρον" των εργαζομένων για την πορεία του έργου.

Έχουν ήδη γίνει 5 απολύσεις συναδέλφων μας, τις οποίες θεωρούμε άκρως αδικαιολόγητες, την στιγμή μάλιστα που όλοι περιμένουμε την επέκταση των εργασιών του Μετρό και την δημιουργία νέων θέσεων εργασίας σ' αυτό.

Είμαστε αντίθετοι στις απολύσεις που έγιναν και έχουμε προσφύγει για να επαναπροσληφθούν οι συνάδελφοι που απολύθηκαν.

Η Κοινοπραξία και η Αττικό Μετρό κυνικά δήλωσαν, ότι θα ακολουθήσουν κι άλλες απολύσεις με τα ίδια κριτήρια και μια τέτοια αρνητική για μας πιθανότητα είναι ανάγκη να την αντιμετωπίσουμε με άμμεση μαζική αντίδραση.

Το επιχείρημα των εργοδοτών του Μετρό Θεσ/νίκης ότι οι απολύσεις γίνονται γιατί το έργο είναι "στριμωγμένο" δεν αφορά τους εργαζομένους, αλλά όλους εκείνους που έχουν την ευθύνη και για τον σχεδιασμό και την οργάνωση των εργασιών, αλλά και την χρηματοδότηση του.

Συνάδελφοι. Επειδή αύριο θα είναι η δική μας η σειρά να απολυθούμε, πρέπει ενωμένοι να παλέψουμε για να υπερασπίσουμε τις θέσεις εργασίας μας.

Σε κοινή συνεδρίαση της Διοίκησης του Συνδικάτου και της Διοικούσας Επιτροπής του παραρτήματος, αποφασίσθηκε να απαντήσουμε αγωνιστικά απέναντι σε αυτήν την κατάσταση, προκηρύσσοντας:

  1. Τρίωρες στάσεις εργασίας την Πέμπτη και Παρασκευή 5 και 6 Μάρτη από 7:30π.μ. εώς 10:30π.μ.
  2. 24ωρη Απεργιακή κινητοποίηση στο Μετρό Θεσσαλονίκης η ημερομηνία της οποίας θα καθοριστεί ανάλογα με την εξέλιξη, μετά τις τρίωρες στάσεις εργασίας στο Μετρό.
Συγκεντρώσεις θα γίνουν την Πέμπτη και Παρασκευή 5 και 6 Μάρτη στις 7:00π.μ. στα γραφεία της κοινοπραξίας.

Ενωμένοι απαιτούμε:
  • Επαναπρόσληψη των απολυμένων συναδέλφων
  • Κατώτερο μεροκάματο 75 ευρώ - κατώτερο μισθό 1400 ευρώ
  • Επίδομα επικινδυνότητας για όλους
  • Επαρκή μέτρα ασφάλειας και υγιεινής στους χώρους των εργοταξίων

Η ΔΙΟΙΚΟΥΣΑ ΕΠΙΤΡΟΠΗ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.