Κυριακή 1 Μαρτίου 2009

Αγανάκτηση καταστηματαρχών της Βενιζέλου για τα έργα του Μετρό

ALPHA, 01/03/2009


Εργοτάξιο θυμίζει τα τελευταία 2 χρόνια ένα μεγάλο κομμάτι της ιστορικής οδού Βενιζέλου στην Θεσσαλονίκη λόγω των έργων για το Μετρό, τα οποία έχουν δημιουργήσει τεράστια προβλήματα, αφού μπλοκάρουν την κίνηση των οχημάτων, καταργούν τα πεζοδρόμια και μειώνουν στο ελάχιστο την κίνηση στην αγορά ακόμη και σε περιόδους εκπτώσεων. Οι καταστηματάρχες της περιοχής μιλώντας στον ALPHA και τον Χρήστο Στεφανή δηλώνουν έτοιμοι να βάλουν λουκέτο και ζητούν να ολοκληρωθούν επιτέλους οι εργασίες.

Τα τσίγκινα παραπετάσματα των εργοταξίων σχεδόν εφάπτονται με τις εισόδους των καταστημάτων και αφήνουν ελάχιστο χώρο για τους πεζούς. Παράλληλα, αποτελούν εμπόδιο για την ελεύθερη διέλευση των περαστικών από το ένα πεζοδρόμιο στο άλλο. Οι καταστηματάρχες λένε, ότι αισθάνονται φυλακισμένοι μέσα στα ίδια τους τα μαγαζιά και τονίζουν ότι δεν θα αντέξουν πολύ ακόμα αυτή την κατάσταση και θα κλείσουν πριν ολοκληρωθούν τα έργα, αφού η κίνηση στα καταστήματά τους έχουν φθάσει στο ναδίρ. Ακόμη και εάν κάποιος είναι αποφασισμένος να ψωνίσει από ένα απ’ αυτά τα καταστήματα, θα πρέπει να είναι εκπαιδευμένος, αφού ουσιαστικά θα πρέπει να περάσει μέσα από έναν… στίβο μάχης.

Το χειρότερο όπως λένε οι καταστηματάρχες, δεν είναι ότι έχει μειωθεί η κίνηση, αλλά ότι Πολιτεία και Δήμος αδιαφορούν για τα προβλήματα τους, καθώς δεν έχει ληφθεί γι’ αυτούς ούτε ένα μέτρο στήριξης του εισοδήματος τους. Πολλά είναι τα προβλήματα που προκαλούν τα έργα και στην κίνηση των οχημάτων, καθώς κοντά στην διασταύρωση με την Εγνατίας η λωρίδες κυκλοφορίας της Βενιζέλου περιορίζονται από τέσσερις σε δύο και στην Εγνατίας από οχτώ σε τέσσερις. Ο ALPHA επικοινώνησε με τους υπεύθυνους του έργου και απάντησαν, ότι υπολογίζεται πως τα έργα θα ολοκληρωθούν σε 9 μήνες. Καταστηματάρχες, οδηγοί και πεζοί εύχονται να ολοκληρωθούν τα έργα στην περιοχή χωρις άλλες καθυστερήσεις.

Πηγή: ALPHA
Επιμέλεια: Π. Γραμμέλης

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.