Τρίτη 12 Ιουνίου 2007

Αναδουλειές και λόγω εργασιών ΜΕΤΡΟ

ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ, 12/06/2007

Το θέμα έφερε στη Βουλή ο ευρωβουλευτής του ΚΚΕ Γ. Χουρμουζιάδης

Με κλείσιμο κινδυνεύουν καταστήματα στη Θεσσαλονίκη αφού λόγω των έργων που γίνονται για το ΜΕΤΡΟ έχουν αποκλειστεί και εμποδίζεται στην πράξη η είσοδος πελατών σε αυτά με αποτέλεσμα την κατακόρυφη πτώση του τζίρου.

Το θέμα έφερε στη Βουλή με Επίκαιρη Ερώτηση ο βουλευτής του ΚΚΕ Γ. Χουρμουζιάδης ζητώντας τη λήψη μέτρων στήριξης των καταστηματαρχών αλλά ο αρμόδιος υφυπουργός Οικονομικών Α. Μπέζας αρνήθηκε να δεσμευτεί για το παραμικρό. Είπε ότι δεν μπορεί να γίνει καμία νομοθετική ρύθμιση για φοροαπαλλαγή των συγκεκριμένων καταστηματαρχών και απλώς τόνισε ότι εάν έχουν χαμηλότερο τζίρο συνακόλουθα θα πληρώσουν και λιγότερο φόρο, αφού πλέον η φορολόγησή τους γίνεται με το λογιστικό προσδιορισμό των κερδών.

Ο Γ. Χουρμουζιάδης κατηγόρησε τον υφυπουργό ότι αρκέστηκε σε μια θεωρητική ανάλυση της νομοθεσίας την ίδια στιγμή που η πραγματικότητα είναι σκληρή για τους συγκεκριμένους καταστηματάρχες. Κινδυνεύουν ακόμα και με κλείσιμο, είπε, ζητώντας την άμεση λήψη μέτρων στήριξής τους, πολύ περισσότερο που αρκετοί από αυτούς είναι μικρομεσαίοι.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.