Πέμπτη 22 Οκτωβρίου 2009

ΕΕΘ Ζητά την αυτονόμηση της Αττικό Μετρό στη Θεσσαλονίκη

Μακεδονία, 22/10/09

Η αυτονόμηση των υπηρεσιών της Αττικό Μετρό στη Θεσσαλονίκη και η παρέμβαση στο υπουργείο Πολιτισμού, για να τρέξουν οι αρχαιολογικές εργασίες, αποτελούν τα δύο κλειδιά για την επιτάχυνση του έργου του μετρό, σύμφωνα με το Επαγγελματικό Επιμελητήριο Θεσσαλονίκης (ΕΕΘ).

Χθες ο πρόεδρος του ΕΕΘ Μιχάλης Ζορπίδης συναντήθηκε με τον διευθυντή της Αττικό Μετρό στη Θεσσαλονίκη Ευάγγελο Γαλούση, στον οποίο εξέθεσε τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι επαγγελματίες από τις εργασίες. Ο κ. Γαλούσης ενημέρωσε τον κ. Ζορπίδη ότι από την Παρασκευή θα τεθεί σε λειτουργία διάβαση πεζών στην οδό Εγνατία στο ύψος της Βενιζέλου και πως, όταν η αρχαιολογική ανασκαφή στο εργοτάξιο της Βενιζέλου φτάσει στα τέσσαρα μέτρα, θα τοποθετηθεί σιδερένια γέφυρα στο όρυγμα και ο δρόμος θα ανοίξει.
Μετά τη συνάντηση ο κ. Ζορπίδης ανέφερε πως το έργο εκτελείται εδώ και τρία χρόνια και έχει απορροφήσει μόλις το 11% των κονδυλίων. Τόνισε επίσης πως η πόλη πονάει και πληγώνεται από αυτές τις μεγάλες καθυστερήσεις, που φτάνουν πλέον τα δύο χρόνια. “Καταρχάς πρέπει να αλλάξει η δομή της εταιρείας στη Θεσσαλονίκη, να γίνει αυτόνομη, να μπορεί να παίρνει αποφάσεις και να μη χρειάζεται για κάθε κίνηση έγκριση από την Αθήνα”, επισήμανε, για να προσθέσει: “Το Κεντρικό Αρχαιολογικό Συμβούλιο πρέπει να αναγνωρίσει την ιδιαιτερότητα του έργου. Δεν είναι δυνατόν αιτήσεις ιδιωτών να προηγούνται των αιτημάτων που υποβάλλονται για το μετρό της Θεσσαλονίκης”. Όπως ανέφερε, το ΕΕΘ θα ζητήσει άμεσα συνάντηση με τον υφυπουργό Υποδομών Γιάννη Μαγκριώτη, που έχει την εποπτεία του έργου, στον οποίο θα θέσει τα προβλήματα που έχουν ανακύψει από τις καθυστερήσεις. “Ζητούμε εδώ και τώρα αποφάσεις, για να καλυφθεί, όσο είναι δυνατόν, ο χαμένος χρόνος. Επιχειρήσεις και περιουσίες καταστρέφονται. Η κατάσταση είναι σοβαρή”, τόνισε ο κ. Ζορπίδης.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.