Μετά από επανειλημμένες καταγγελίες και παράπονα που δέχεται καθημερινά από επαγγελματίες, κυρίως των οδών Εγνατίας και Βενιζέλου, λόγω των προβλημάτων από την κατασκευή του μετρό,η διοίκηση του Επαγγελματικού Επιμελητηρίου Θεσσαλονίκης ζήτησε συνάντηση με τους διοικούντες της Αττικό Μετρό, της επιβλέπουσας εταιρίας του έργου.
«Οι επιχειρήσεις οδηγούνται στην καταστροφή και το κλείσιμο. Τα παράπονα έχουν πάρει πλέον τη μορφή χιονοστιβάδας. Επαγγελματίες του κέντρου της πόλης, αλλά και περιφερειακών αγορών, όπως στην περιοχή της Δελφών και Πέτρου Συνδίκα μας μεταφέρουν την αγωνία τους για το μέλλον των επιχειρήσεων τους», δήλωσε ο πρόεδρος του ΕΕΘ, Μιχάλης Ζορπίδης.
«Δενυπάρχουν περιθώρια για καθυστερήσεις στην επίλυση των προβλημάτων των επαγγελματιών, ούτε μπορεί να αποτελεί δικαιολογία ότι με τη λειτουργία του μετρό οι επιχειρήσεις των επαγγελματιών θα αναβαθμιστούν. Μέχρι τη λειτουργία του έργου πολλοί από αυτούς δεν θα έχουν επιχείρηση… για να αναβαθμιστεί. Πόσο μπορεί να αντέξει μια επιχείρηση με χαμηλούς ακόμη και μηδενικούς τζίρους; Δυστυχώς καμία από τις διαβεβαιώσεις που λάβαμε για μέριμνα υπέρ των επιχειρήσεων δεν τηρήθηκε. Την κατάσταση επέτεινε η καθυστέρηση των εργασιών. Το 2006 μας είχαν πει ότι η ταλαιπωρία θα διαρκέσει το πολύ τρία χρόνια. Τα τρία χρόνια πέρασαν, αλλά οι εργασίες στους σταθμούς δεν έχουν τελειώσει, όπως μπορεί να διαπιστώσει ο καθένας», προσέθεσε ο κ. Ζορπίδης.