Σάββατο 31 Μαΐου 2014

Το Μετρό έφθασε στην Καλαμαριά

thesstoday.gr, 31/05/2014
Ξεκίνησαν οι εργασίες για την κατασκευή του μετρό στη περιοχή της Καλαμαριάς.


Το εργοτάξιο ξεκίνησε στη περιοχή των αθλητικών εγκαταστάσεων Μίκρα και σε λίγο θα ξεκινήσουν στην Πόντου με Βρυούλων στη Νέα Κρήνη...


Ο δήμαρχος Καλαμαριάς μας ενημέρωσε ότι ζήτησε από την κατασκευάστρια εταιρεία να ξεκινήσει τις εργασίες μετά τις εκλογές για να μην υπάρχει ενόχληση την περίοδο των εκλογών.

Το έργο δεν θα αντιμετωπίσει τα οικονομικά προβλήματα της γραμμής Θεσσαλονίκης και πιστεύεται ότι θα ολοκληρωθεί ταυτόχρονα με της Θεσσαλονίκης.

Το έργο της κατασκευής της πρώτης επέκτασης του Μετρό Θεσσαλονίκης προς Καλαμαριά δημοπρατήθηκε στις 6 Μαϊου 2009. Εκτός από την κατασκευή των 5 σύγχρονων σταθμών(Νομαρχία, Καλαμαριά, Αρετσού, Νέα Κρήνη και Μίκρα) και 4,78 χλμ., προβλέπονται οι υποδομές για την μελλοντική επέκταση της Γραμμής προς Αεροδρόμιο καθώς και η κατασκευή οργανωμένου χώρου Μετεπιβίβασης από τις κυκλοφοριακές γραμμές στον σταθμό «Μίκρα» ενώ προγραμματίζεται παράλληλα και η κατασκευή σταθμού αυτοκινήτων στην ίδια θέση.. Τον Ιούνιο του 2013 υπογράφηκε η σχετική σύμβαση με την ανάδοχο εταιρεία ΑΚΤΩΡ Α.Τ.Ε. με προϋπολογισμό ύψους 518.000.000 ευρώ (400 εκ. € αφορούν στην υπογραφείσα σύμβαση), ένα έργο που έχει ενταχθεί στο Ε.Σ.Π.Α.-Επιχειρησιακό Πρόγραμμα «Περιβάλλον και Αειφόρος Ανάπτυξη» και συγχρηματοδοτείται από την ΕΤΕπ. Με την λειτουργία της επέκτασης, το Μετρό θα αναβαθμίσει συγκοινωνιακά και περιβαλλοντικά πολυπληθείς γειτονιές της πόλης, συμβάλλοντας στην περαιτέρω μείωση του αριθμού των μετακινούμενων οχημάτων, κατά περίπου 20.000 IX, καθώς προβλέπεται να εξυπηρετεί περισσότερους από 65.000 επιβάτες σε καθημερινή βάση. Η επέκταση του Μετρό Θεσσαλονίκης προς Καλαμαριά θα ολοκληρωθεί σε 5 έτη.

metro-krini2

metro-krini4metro-krini3
metro-krini

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.