Δευτέρα 27 Οκτωβρίου 2014

Εγκατάλειψη και κίνδυνος στο εργοτάξιο του μετρό επί της Μοναστηρίου (φωτο)

voria.gr,27/10/2014

Ο άμεσος κίνδυνος ηλεκτροπληξίας, τα αυτοσχέδια αντιπλημμυρικά οχυρώματα στις βιτρίνες και τα... πεπόνια που φύτρωσαν! Εγκληματική αμέλεια καταλογίζουν στην Αττικό Μετρό ΑΕ οι καταστηματάρχες της οδού Μοναστηρίου

του Πασχάλη Μεντίζη

Εγκληματική αμέλεια και πλήρη αδιαφορία σε ό,τι αφορά την «παραπαίουσα», όπως τη χαρακτηρίζουν, κατάσταση στο επίγειο εργοτάξιο στην Πλατεία Δημοκρατίας, στο κέντρο της Θεσσαλονίκης, καταλογίζουν στην ΑΤΤΙΚΟ ΜΕΤΡΟ ΑΕ καταστηματάρχες της περιοχής.

Οι επαγγελματίες επί της οδού Μοναστηρίου, στο ύψος των ξενοδοχείωνCapsis και Holiday Inn, στο ρεύμα προς δυτικά, κρούουν τον κώδωνα του κινδύνου, καταγγέλλοντας στη Voria.gr τους χειρισμούς της εταιρείας στο εν λόγω εργοτάξιο και κάνοντας λόγο για «ολοκληρωτική παραμέληση» και «δολοφονική αδιαφορία» των αρμοδίων.

Σα να μην έφθανε ο «οικονομικός αποκλεισμός», όπως χαρακτηρίζουν τα έργα που εκτελούνται (;) μπροστά στις επιχειρήσεις τους, με πτώση τζίρου που αγγίζει ανά περιπτώσεις και το 60%, αλλά και η μόνιμη… συντροφιά, η «λαιμητόμος» της χρεοκοπίας και του οριστικού λουκέτου, οι ελάχιστοι εναπομείναντες καταστηματάρχες βρίσκονται πια αντιμέτωποι με ακόμη έναν κίνδυνο, ίσως τον υψηλότερο. Αυτόν της ηλεκτροπληξίας!

Αδιάψευστος μάρτυρας ο φωτογραφικός φακός της Voria.gr. Η σφοδρή βροχόπτωση της περασμένης Πέμπτης, που διήρκεσε μισή μόλις ώρα, «βυθίζει» το εργοτάξιο και αγκαλιάζει απειλητικά το ερμάριο διανομής ρεύματος (του οποίου η θύρα είναι ορθάνοιχτη και τα καλώδια έκθετα, όπως μπορείτε να δείτε) που απέχει μια ανάσα από το πεζοδρόμιο και τις βιτρίνες των καταστημάτων, εκτοξεύοντας την επικινδυνότητα για τη ζωή των διερχομένων κυριολεκτικά στα ύψη.

«Μας έχουν αφήσει στο έλεος του Θεού, έχουν παρατήσει τα πάντα και δεν μας υπολογίζουν», επισημαίνουν στη Voria.gr ξεκαθαρίζοντας, παράλληλα, πως οποιαδήποτε εργασία στο σημείο έχει να εκτελεστεί πάνω από έναν χρόνο και αποκαλώντας το εργοτάξιο «εγκαταλελειμμένο».

Βλέποντας, μάλιστα, τη στάθμη του νερού να ξεπερνά τα 30 εκατοστά ανά σημεία, όπως μπορείτε να διαπιστώσετε και από τις φωτογραφίες, προβαίνουν σε αυτοσχέδια αντιπλημμυρικά έργα, οχυρώνοντας τα καταστήματά τους για το ενδεχόμενο υπερχείλισης των υδάτων του επίγειου εργοταξίου με… γαιόσακους!



Στα απίστευτα της υπόθεσης συγκαταλέγεται και το γεγονός ότι εντός του εργοταξίου έχουν φυτρώσει, μεταξύ άλλων, μία… πεπονιά, μία… καλαμποκιά και δύο-τρεις… ντοματιές, με τους ίδιους τους καταστηματάρχες, χάριν αστεϊσμού, να διερωτώνται δηκτικά: «Μπορούμε, άραγε, να παραπονεθούμε; Πλέον έχουμε και τα ζαρζαβατικά μας!».



Τι απαντά η Αττικό Μετρό

Άγνοια για τη δημιουργηθείσα κατάσταση στο εργοτάξιο, δηλώνει, από την πλευρά της, η Αττικό Μετρό. «Δεν έχουμε λάβει αναφορές για παράπονα ή καταγγελίες για το εν λόγω σημείο, ούτε στα κεντρικά της Αθήνας ούτε σ’ αυτά στη Θεσσαλονίκη», ανέφερε συγκεκριμένα στη Voria.gr ο επιβλέπων μηχανικός του έργου στην περιοχή της Πλατείας Δημοκρατίας, Νικόλαος Ντέλλας.

«Ολοκληρώθηκαν οι εργασίες αλλαγής κυκλοφοριακής φάσης και παραδόθηκε προσφάτως στην κυκλοφορία το κομμάτι απέναντι, αλλά για το τμήμα μπροστά από το Capsis δεν έχουν εκτελεστεί εργασίες εδώ και καιρό», συμπλήρωσε.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.