Πέμπτη 29 Ιανουαρίου 2015

Σκουρλέτης: Παράταση 20 ημερών για να αποφευχθούν οι απολύσεις στο Μετρό

voria.gr,29/01/2015

Ο υπουργός Εργασίας Πάνος Σκουρλέτης δήλωσε στη Voria.gr ότι το υπουργείο έκανε δεκτό το αίτημα για 20ήμερη παράταση στις διαβουλεύσεις μεταξύ της αναδόχου κοινοπραξίας και των εργαζομένων.
Το αίτημα του σωματείου εργαζομένων του Μετρό Θεσσαλονίκης για 20ήμερη παράταση στις διαβουλεύσεις μεταξύ της αναδόχου κοινοπραξίας του έργου και των εργαζομένων έκανε δεκτό το υπουργείο Εργασίας.

Με την απόφαση του υπουργείου, δίνεται περισσότερος χρόνος στα δύο μέρη προκειμένου να αποφευχθούν οι ομαδικές απολύσεις 50 εργαζομένων στο κατασκευαστικό τμήμα και 100 εργαζομένων στο αρχαιολογικό, όπως ζήτησαν σήμερα οι εργαζόμενοι στο Μετρό.

Και τούτο διότι σήμερα το απόγευμα έληγε η 10ημερη προθεσμία που δίνει ο νόμος στο Συμβούλιο Εργασίας και τον υπεύθυνο υπουργό, για να απορρίψει το αίτημα του αναδόχου για ομαδικές απολύσεις στον κατασκευαστικό τομέα και, τη Δευτέρα, η αντίστοιχη προθεσμία για τους εργαζόμενους στα σκάμματα της αρχαιολογίας.

Με δήλωσή του στη Voria.gr o νέος υπουργός Εργασίας Πάνος Σκουρλέτηςτόνισε ότι η παράταση δίνεται με στόχο να βρεθεί μία λύση μέσω της διαβούλευσης των δύο μερών και να αποφευχθούν τελικά οι απολύσεις.

Φυσικό, το ζητούμενο είναι να αναστηθεί το έργο, καθώς αυτή τη στιγμή τα εργοτάξια έχουν νεκρώσει, και να βρεθεί μία λύση στη διένεξη μεταξύ του αναδόχου και της Αττικό Μετρό σε σχέση με το αίτημα που έχει υποβάλει ο πρώτος για διάλυση της σύμβασης.

Ως εκ τούτου, αναμένεται με μεγάλο ενδιαφέρον η τοποθέτηση του νέου αναπληρωτή υπουργού Υποδομών Χρήστου Σπίρτζη για το θέμα του μετρό, η ολοκλήρωση του οποίου έχει εκτροχιαστεί χρονικά τουλάχιστον για έξι χρόνια, προκαλώντας μεγάλα προβλήματα στην καθημερινότητα της Θεσσαλονίκης και την οικονομία της πόλης.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.