Πέμπτη 29 Ιανουαρίου 2015

Χαιρετίζουν την παρέμβαση Σκουρλέτη οι εργαζόμενοι στο μετρό

voria.gr,29/01/2015

Για μια σοβαρή και νηφάλια απόφαση κάνουν λόγο οι εργαζόμενοι στο μετρό, σχολιάζοντας την παρέμβαση Σκουρλέτη στις διαβουλεύσεις για τις ομαδικές απολύσεις, όπως σας ενημέρωσε πρώτη η Voria.gr.

Την 20ημερη παράταση που δόθηκε στη διαδικασία διαβούλευσης για τιςομαδικές απολύσεις, μετά από παρέμβαση του υπουργού Εργασίας, Πάνου Σκουρλέτη, χαιρετίζουν οι εργαζόμενοι του μετρό Θεσσαλονίκης. Για το θέμα σας ενημέρωσε πρώτη η Voria.gr (περισσότερα εδώ).

Το Σωματείο Εργαζομένων στο Μετρό Θεσσαλονίκης και το Σωματείο Εργαζομένων στον Κατασκευαστικό Τομέα Μετρό Θεσσαλονίκης τονίζουν σε ανακοίνωσή τους πως πρόκειται για μία απόφαση που διακρίνεται ως προς την ποιότητα και το περιεχόμενό της από σοβαρότητα και νηφαλιότητα.

«Το χρονικό διάστημα αυτό, ελπίζουμε ως εργαζόμενοι και πολίτες αυτής της πόλης, να φανεί αρκετό, τόσο ώστε να ενημερωθούν οι ηγεσίες του υπουργείου Υποδομών και Εργασίας για τα πραγματικά προβλήματα του έργου όσο κυρίως να αναπτυχθούν οι πολιτικές πρωτοβουλίες, προκειμένου να λυθεί ο γόρδιος νομικός δεσμός του έργου, το οποία αυτή τη στιγμή, παρά τις προσπάθειες του κυρίου του έργου και τις εξαγγελίες της κοινοπραξίας παραμένει παγωμένο», αναφέρουν.

«Παράλληλα, αναμένουμε τη μη πραγματοποίηση των προγραμματιζόμενων για την Παρασκευή, 30/1/2015, απολύσεων από πλευράς της ΑΕΓΕΚ Κατασκευαστικής και της συμμόρφωσής της με την απόφαση του υπουργείου Εργασίας», συμπληρώνουν.

«Μέχρι όμως τη σχετική ανακοίνωση, παραμένουμε σε εγρήγορση και για το λόγο αυτό έχει προγραμματισθεί σχετική Στάση Εργασίας από τις 12:30 έως τη λήξη του ωραρίου, αύριο Παρασκευή, 30/1/2015 και ανάλογη συγκέντρωση των εργαζομένων όλου του έργου, στα γραφεία της κοινοπραξίας, στο ΝΣΣ», καταλήγει η ανακοίνωση.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.