Παρασκευή 26 Ιουνίου 2015

«Ακόμη πιο δύσκολες ημέρες για το μεγαλύτερο συγκοινωνιακό έργο…»

karfitsa.gr,26/06/2015

«Δυστυχώς φαίνεται ότι δεν έχουμε καλές ειδήσεις από πλευράς διαπραγμάτευσης μεταξύ των δύο φορέων και φοβόμαστε ότι το έργο θα περάσει ακόμα πιο δύσκολες ημέρες», υπογράμμισε ο Δημήτρης Παππάς, γραμματέας σωματείου εργαζομένων μετρό Θεσσαλονίκης, με αφορμή τα όσα ειπώθηκαν χθες στην επιτροπή εμπορίου της Βουλής για το μετρό, εκτιμώντας πως η κοινοπραξία θα αποχωρήσει από το έργο.

«Αν δεν είχαμε το κακό παρελθόν με τις ημερομηνίες οι οποίες ποτέ δεν τηρούνται, και τις προθεσμίες, ναι τότε θα το ενστερνιζόμουν, δεχόμενος ότι όλο αυτό το διάστημα, οι εφτά μήνες που έχουν περάσει, έχει γίνει και μια καλή εργασία υποδομής ως προς τον υπολογισμό του φυσικού αντικειμένου που πρέπει να επαναδημοπρατηθεί. Μπορεί να φτάσει και τα δύο χρόνια που έχει πει το Τεχνικό Επιμελητήριο», δήλωσε στον Alpha96.5 ο κύριος Παππάς σχετικά με τη δήλωση του αναπληρωτή υπουργού Υποδομών, Χρ. Σπίρτζη ότι σε έξι μήνες θα έχει βρεθεί καινούργιος ανάδοχος.

«Το ελεγκτικό συνέδριο και το κεντρικό αρχαιολογικό συμβούλιο ενέκριναν ένα συνολικό ποσό της τάξεως των 42 εκατομμυρίων ως προς την ολοκλήρωση των σωστικών ανασκαφών, τη μελέτη και την ανάδειξη όλων των αρχαιοτήτων. Από αυτά τα 42 σε πρώτη φάση εγκρίθηκαν 25. Το ποσό των 42 εκατομμυρίων πιστεύουμε, με βάση χρονοδιαγράμματα που είχε δώσει η αρχαιολογική υπηρεσία, ότι καλύπτουν πλήρως τις ανάγκες και ότι δεν θα χρειαστούν παραπάνω χρήματα», κατέληξε ο γραμματέας του σωματείου εργαζομένων μετρό Θεσσαλονίκης.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.