Τετάρτη 7 Οκτωβρίου 2015

Σπίρτζης: Είμαστε έτοιμοι να επανεκκινήσουμε τα έργα

euro2day.gr,07/10/2015

«Ακούμε ότι εμείς κολλήσαμε τα έργα. Ποια έργα, το μετρό της Θεσσαλονίκης, το Μορέα, τους άξονες, την υποθαλάσσια της Θεσσαλονίκης ή τους τέσσερις αυτοκινητόδρομους, που είναι έργα βαλτωμένα για χρόνια;», σημείωσε ο υπουργός.
Τα δημόσια και τα ιδιωτικά έργα μπορούν να πατάξουν την ανεργία, να αιμοδοτήσουν την οικονομία και να τροφοδοτήσουν το λεηλατημένο ασφαλιστικό σύστημα, υπογράμμισε ο υπουργός Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων Χρήστος Σπίρτζης.


Τόνισε ότι η κυβέρνηση δεν είναι ίδια με τη ΝΔ, καθώς ο ΣΥΡΙΖΑ δεν έχει κανένα δογματισμό ότι η κρίση θα ξεπεραστεί από ιδιωτικές επενδύσεις και μόνο και δεν θεωρεί ως ιδιωτικές επενδύσεις το ξεπούλημα της δημόσιας περιουσίας.

«Ακούμε ότι εμείς κολλήσαμε τα έργα. Ποια έργα, το μετρό της Θεσσαλονίκης, το Μορέα, τους άξονες, την υποθαλάσσια της Θεσσαλονίκης ή τους τέσσερις αυτοκινητόδρομους, που είναι έργα βαλτωμένα για χρόνια;», σημείωσε.

Τόνισε ότι η ΝΔ έχει δεσμεύσει και το νέο ΕΣΠΑ στα ίδια έργα και τους ίδιους εργολάβους. «Χτυπήσατε τη μεσαία τάξη της χώρας, αποδομήσατε επαγγέλματα και από την άλλη, αφήσατε κάποιοι λίγοι να συνεχίζουν να πλουτίζουν εν μέσω κρίσης», τόνισε ο υπουργός.

Εκτίμησε ότι στο τέλος της τετραετίας θα έχουμε μια υγιή οικονομία του λαού και παρέθεσε τους άξονες δράσης στο υπουργείο Υποδομών.

Αναφέρθηκε στην υλοποίηση κεντρικού συστήματος αδειοδοτήσεων, σε ελάχιστες προδιαγραφές έργου και σε αλλαγές στο σύστημα δημοπράτησης ώστε να μην καθυστερούν οι διαγωνισμοί.

Εκανε λόγο για θεσμικές αλλαγές όπως η θέσπιση ενιαίων κανόνων και μητρώων, σύστημα παρακολούθησης δημόσιων και ιδιωτικών έργων και το παρατηρητήριο τιμών.

«Είμαστε έτοιμοι να επανεκκινήσουμε τα έργα που με δική σας ευθύνη δεν έχουν ολοκληρωθεί», υπογράμμισε.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.