Παρασκευή 9 Οκτωβρίου 2015

Η ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΤΗΣ ΟΕΕΘ ΣΤΟΝ ΣΠΙΡΤΖΗ ΓΙΑ ΤΟ ΜΕΤΡΟ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ

voria.gr,09/10/2015

Η Ομοσπονδία εκφράζει την ελπίδα να επαληθευτούν οι δηλώσεις του υπουργού Υποδομών για την σύντομη επανεκκίνηση του έργου.

Επιστολή προς τον υπουργό Υποδομών Χρήστο Σπίρτζη, για τις δηλώσεις του για την επανεκκίνηση των έργων του Μετρό Θεσσαλονίκης απέστειλε η Ομοσπονδία Επαγγελματιών και Εμπόρων Νομού Θεσσαλονίκης.


«Το έργο αυτό που έχει αρχίσει πριν πολλά χρόνια και έχει καταντήσει, με διάφορες κωλυσιεργίες, «το γεφύρι της Άρτας» φαίνεται ότι επί των ημερών σας θα γίνει πραγματικότητα και θα ανακουφίσει τον λαό της Θεσσαλονίκης» σημειώνεται στην επιστολή.

Η Ομοσπονδία εκφράζει την ελπίδα να επαληθευτούν οι δηλώσεις του υπουργού για την σύντομη επανεκκίνηση του έργου.

Η επιστολή κοινοποιήθηκε προς τον Πρωθυπουργό της Ελλάδος, κ. Αλέξη Τσίπρα, προς τον Υπουργό Οικονομίας, Ανάπτυξης και Τουρισμού, κ. Γεώργιο Σταθάκη, προς τον Υφυπουργό Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων, κ. Παναγιώτη Σγουρίδη, προς τον Πρόεδρο της Αττικό Μετρό Α.Ε., κ. Χρήστο Τσίτουρα και προς τον Διευθυντή Μετρό Θεσσαλονίκης, κ. Γεώργιο Κωνσταντινίδη.


Αναλυτικά το κείμενο της επιστολής:


«Αξιότιμε κε Υπουργέ,


Μετά χαράς πληροφορηθήκαμε από τα μέσα μαζικής ενημέρωσης τις δηλώσεις σας για την επανεκκίνηση του έργου του Μετρό Θεσσαλονίκης.

Όπως γνωρίζετε, κε Υπουργέ, το έργο αυτό που έχει αρχίσει πριν πολλά χρόνια και έχει καταντήσει, με διάφορες κωλυσιεργίες, «το γεφύρι της Άρτας» φαίνεται ότι επί των ημερών σας θα γίνει πραγματικότητα και θα ανακουφίσει τον λαό της Θεσσαλονίκης και τους επισκέπτες της από τις συγκοινωνιακές αρρυθμίες και θα δώσει πνοή και ανάπτυξη σε όλο τον επιχειρηματικό κόσμο της Θεσσαλονίκης που μαστίζεται από την ύφεση, την απραξία και την έλλειψη ρευστότητας.

Περιμένουμε, κε Υπουργέ, ότι οι σχετικές δηλώσεις σας θα επαληθευτούν με την σύντομη επανεκκίνηση του έργου, ώστε η Θεσσαλονίκη να αποκτήσει το δικό της Μετρό - όπως η Αθήνα - για να μπορέσει να αποκτήσει και αυτή την δυνατότητα μιας σύγχρονης πόλης όπως συμβαίνει και με άλλες Ευρωπαϊκές πόλεις.

Κρίνουμε σκόπιμο, στο σημείο αυτό, να σημειώσουμε ότι μεταξύ του Μετρό Θεσσαλονίκης / Αττικό Μετρό, της Ομοσπονδίας Επαγγελματιών και Εμπόρων Νομού Θεσσαλονίκης και της Πανελλήνιας Αναπτυξιακής Αστικής Μη Κερδοσκοπικής Εταιρείας της Ομοσπονδίας Επαγγελματιών και Εμπόρων Νομού Θεσσαλονίκης (Ο.Ε.Ε.Θ.) και του Συνδέσμου Επιχειρηματιών Ελλάδος (Σ.Ε.Ε.) υπογράφηκε στις 14/7/2015 Μνημόνιο Συνεργασίας προκειμένου να προσφέρουμε και εμείς, με την τεχνογνωσία και τα καταξιωμένα στελέχη που διαθέτουμε, στην αποπεράτωση του έργου αυτού.

Τελειώνοντας, σας συγχαίρουμε για την απόφασή σας να τελειώσει επιτέλους το έργο και θα παρακαλέσουμε για την επαναβεβαίωση των δηλώσεων σας, ώστε να τις ανακοινώσουμε και στα χιλιάδες μέλη της Ομοσπονδίας που, όλο αυτόν τον καιρό, αγωνιούν για την επιτέλους εκτέλεση του έργου».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.