Παρασκευή 27 Νοεμβρίου 2015

Μετρό Θεσσαλονίκης: Απολύθηκαν χθες επισήμως 70 άτομα – παραμένουν 13

alpha965.gr,27/11/2015


Στη 13:30 αναμένεται να πραγματοποιηθεί η συνάντηση των εργαζομένων στο αρχαιολογικό κομμάτι του μετρό Θεσσαλονίκης, οι οποίοι χθες ενημερώθηκαν από την Αττικό Μετρό για την πρόθεση του δημόσιου φορέα να απολύσει 70 εξ αυτών, μόλις δύο μέρες μετά τις δηλώσεις του υφυπουργού Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων Π. Σγουρίδη από τη Θεσσαλονίκη περί συμφωνίας που διατηρεί τα εργασιακά δεδομένα ως έχουν.

Μιλώντας στον Alpha 96,5, o πρόεδρος του σωματείου των εργαζομένων Χ. Κυπριανίδης είπε πως η Αττικό Μετρό επιχειρεί να κλείσει το οικονομικό της άνοιγμα, απολύοντας και επαναπροσλαμβάνοντας με χαμηλότερους μισθούς. «Αν μας απολύσουν, σημαίνει πως το υπουργείο ήξερε, αν όχι σημαίνει ότι ήταν κίνηση αλά καρτ της Αττικό Μετρό», δήλωσε χαρακτηριστικά.


Από την πλευρά του, ο πρόεδρος του Εργατικού Κέντρου Θεσσαλονίκης Π. Τσαραμπουλίδης, εισερχόμενος στις εγκαταστάσεις της κοινοπραξίας, έκανε λόγο για κοροϊδία λέγοντας συγκεκριμένα πως “δεν ξέρουμε ποιος κοροϊδεύει ποιον. Η κατάσταση πλέον χρήζει ψυχιατρικής παρακολούθησης”. Μάλιστα ο πρόεδρος του ΕΚΘ εκτόξευσε τα βέλη του στον υπουργό μεταφορών Χρ. Σπίρτζη τον οποίο κατηγόρησε για κρυφτούλι. “Του δώσαμε 10 μέρες όπως μας ζήτησε και τώρα έρχονται απολύσεις. Ο υπουργός κρύβεται εδώ και μέρες”, είπε σχετικά.

Τέλος ο ίδιος δήλωσε πως δεν μπορεί να πιστέψει πως μία κυβέρνηση αριστεράς μετέρχεται ύπουλων τακτικών για να μειώσει μισθούς.



Ρεπορτάζ: Δημήτρης Λαζόπουλος

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.