Πέμπτη, 26 Νοεμβρίου 2015

Επανεκκίνηση του μετρό Θεσσαλονίκης με... απολύσεις - Παράσταση διαμαρτυρίας αύριο στα γραφεία της Κοινοπραξίας

thestival.gr,26/11/2015

«Θα προχωρήσουμε στα έργα για τη Θεσσαλονίκη. Η Θεσσαλονίκη πρέπει να αποκτήσει το ρόλο που της αξίζει». Με αυτά τα λόγια, ο Υφυπουργός Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων, Παναγιώτης Σγουρίδης ανακοίνωσε χτες από τη Θεσσαλονίκη ότι βρέθηκε συμβιβαστική λύση μεταξύ υπουργείου και αναδόχου του έργου του μετρό για τις οικονομικές διαφορές, το χρονοδιάγραμμα αποπεράτωσης και τη διατήρηση του ίδιου εργασιακού καθεστώτος για τους εργαζόμενους στα εργοτάξια. Όλοι πίστεψαν ότι το έργο του μετρό Θεσσαλονίκης που έχει παγώσει εδώ και περίπου έναν χρόνο, επανεκκινείται.

Μια ημέρα μετά, η Κοινοπραξία που κατασκευάζει το έργο δηλώνει στους εργαζόμενους στον αρχαιολογικό τομέα: «Απολύεστε, δεν υπάρχει αντικείμενο, με εντολή της Αττικό Μετρό».

Ποιος λέει αλήθεια και ποιος ψέματα προς την πόλη, τους κατοίκους της και τους εργαζόμενους; Τί μέλλει γενέσθαι με το έργο; Απαντήσεις στα ερωτήματα θα ζητήσουν οι εργαζόμενοι, σε παράσταση διαμαρτυρίας που θα πραγματοποιήσουν αύριο, Παρασκευή, στις 12 το μεσημέρι, στα γραφεία της Κοινοπραξίας.

Σε ανακοίνωση που εξέδωσαν σήμερα, αναφέρουν, μεταξύ άλλων:

"Για άλλη μια φορά, ζούμε μέσα στο ψέμα όλων. Πως είναι δυνατόν να λέμε πως θα υπάρχει συμφωνία την ώρα που:

· Ο εργολάβος, με φτηνά νομικίστικα τεχνάσματα θέλει να απολύσει τους εναπομείναντες εργαζόμενους στο αρχαιολογικό τομέα, πιέζοντας και εκβιάζοντας την κοινωνία.

· Η Αττικό Μετρό, σφυρίζει αδιάφορα για την τύχη τους, χωρίς να σκέφτεται πως το οποίο χρονοδιάγραμμα και πάλι θα τιναχθεί στον αέρα, αφού μένει χωρίς στελέχωση το αρχαιολογικό τμήμα, τη στιγμή που θέλει να κλείσει συμφωνία. Η εμμονή στη μονόπλευρη αντιμετώπιση των προβλημάτων του έργου είναι φανερή!

· Η «αριστερή» κυβέρνηση ανέχεται, αν όχι ευνοεί τα παιχνίδια στην πλάτη των εργαζόμενων. Αυτή είναι η αριστερή αντιμετώπιση και πολιτική στα δημόσια έργα κύριε Σπίρτζη; Τα αφήνουμε όλα στους εργολάβους και στο έλεός τους;

· Το Υπουργείο Πολιτισμού, επιδεικτικά συνεχίζει να αδιαφορεί για την τύχη όλων των ευρημάτων που θα απομείνουν στην τύχη τους, χωρίς μελέτη, συντήρηση και μέριμνα. Γι' αυτό πλήρωσε ο Ελληνικός Λαός 120 εκατ. ευρώ; Για να πετάξουμε τα ευρήματα στα σκουπίδια. Μόνο για τη διατήρηση των αρχαίων της Βενιζέλου νοιαζόμαστε; Χωρίς προσωπικό ποιος αναλαμβάνει την ευθύνη για την όποια ζημία;

· Που είναι ο λαλίστατος κατά τα άλλα Δήμαρχος; Δεν τον αφορά η τύχη των πολιτών αυτής της πόλης; Για άλλη μια φορά, όπως το 2013 με την απόλυση 380 ατόμων θα αδιαφορήσει; Μόνο η σωτηρία της Βενιζέλου και η αρχαιολογική πλάζα είναι σημαντικά;".


Βάσω Λυκουρίνου

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.