Παρασκευή 27 Νοεμβρίου 2015

Εργαζόμενοι Μετρό Θεσσαλονίκης: Επανεκκίνηση του έργου με απολύσεις δεν γίνεται (VIDEO)

thestival.gr,27/11/2015

Παράσταση διαμαρτυρίας πραγματοποιούν αυτή την ώρα εργαζόμενοι στο Μετρό Θεσσαλονίκης στο εργοτάξιο της Κοινοπραξίας που έχει αναλάβει το έργο.

Αφορμή οι απολύσεις που ανακοίνωσε η Κοινοπραξία στους εργαζόμενους στον αρχαιολογικό τομέα, παρά τις διαβεβαιώσεις του Υφυπουργού Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων, Παναγιώτη Σγουρίδη και του υπουργού Χρήστου Σπίρτζη.


Οι 83 εργαζόμενοι του αρχαιολογικού τομέα πιστεύουν ότι πίσω από τις απολύσεις που τους ανακοινώθηκαν υπάρχει σκοπιμότητα. Όπως αναφέρουν, από τη στιγμή που υπάρχει συμφωνία Κοινοπραξίας και Αττικό Μετρό για τις εξωσυμβατικές απαιτήσεις του Αναδόχου και πρόκειται να αρχίσει ξανά το έργο, οι απολύσεις που ανακοινώθηκαν στοχεύουν σε επαναπροσλήψεις με χαμηλότερους μισθούς.

Όσον αφορά τον Κατασκευαστικό Τομέα, ορισμένοι από τους 78 εργαζόμενους που έχουν τεθεί σε διαθεσιμότητα, πρόκειται να πάρουν άδεια άνευ αποδοχών μέχρι να ξεκαθαριστεί το τι μέλλει γενέσθαι με το έργο.

Να σημειωθεί ότι οι εργαζόμενοι θα έχουν στις 14:00 μ.μ. συνάντηση με εκπρόσωπο της Κοινοπραξίας.

Δείτε τις δηλώσεις του Προέδρου των Εργαζομένων Μετρό Θεσσαλονίκης, Σταύρου Στέτσικα και ο πρόεδρος του σωματείου εργαζομένων στο αρχαιολογικό τμήμα, Χάρης Κυπριανίδης, στα βίντεο του Thestival:


                                   

                                   

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.