Δευτέρα 30 Νοεμβρίου 2015

Ψήφισμα στήριξης του δημοτικού συμβουλίου στους εργαζόμενους του Μετρό

voria.gr, 30/11/2015
Παράσταση διαμαρτυρίας στο δημοτικό συμβούλιο πραγματοποίησαν οι εργαζόμενοι στο Μετρό Θεσσαλονίκης, οι οποίοι ειδοποιήθηκαν από τον ανάδοχο ότι απολύονται 70 άτομα...


Κατά την παρέμβασή του στο δημοτικό συμβούλιο ο πρόεδρος των εργαζομένων Χάρης Κυπριανίδης έκανε λόγο για μαύρα Χριστούγεννα που θα κάνουν φέτος τα 70 αυτά άτομα. Μίλησε για παράνομη ενέργεια και όπως σημείωσε, σε περίπτωση που γίνουν τελικά αύριο οι απολύσεις, οι εργαζόμενοι θα κινηθούν δικαστικά. «Ο υπουργός υποσχέθηκε ότι σήμερα θα ήταν Θεσσαλονίκη και θα ανακοίνωνε την οριστική απόφαση για λύση στο Μετρό, ενώ μας ανακοινώθηκαν  απολύσεις» σημείωσε ο κ. Κυπριανίδης.

«Δεν έχουν λόγο να σταματήσουν οι εργαζόμενοι, προφανώς είναι κόλπα» τόνισε από την πλευρά του ο δήμαρχος Θεσσαλονίκης Γιάννης Μπουτάρης. Όπως είπε, «δεν είναι δυνατόν παραμονές Χριστουγέννων να γίνονται οι απολύσεις. Έχουν ισχυρό δικαίωμα να παραμείνουν, προφανώς ο εργολάβος θέλει να τους απολύσεις για να πάρει καινούργιους με χαμηλότερες αμοιβές»

Για ξαφνικό θάνατα 70 εργαζομένων μίλησε ο επικεφαλής της παράταξης «Εντάξει» Σταύρος Καλαφάτης. «Ακόμα και σήμερα ακούμε ότι θα έχουμε λύση έως το τέλος της εβδομάδας, ενώ θα γίνουν απολύσεις» υπογράμμισε ο κ. Καλαφάτης. Να μην απολυθούν τα 70 άτομα ζήτησε η δημοτική σύμβουλος της παράταξης «Ανοιχτή Πόλη» Ρία Καλφακάκου. Το δημοτικό συμβούλιο αποφάσισε να εκδώσει ψήφισμα συμπαράστασης στους εργαζόμενους.

Οι εργαζόμενοι μπήκαν στην αίθουσα και ανήρτησαν πανό που έγραφε: «Με τα ψέματα δε γίνεται μετρό».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.