Τρίτη 1 Δεκεμβρίου 2015

Τσαραμπουλίδης: «Ήταν κακό για τον Βαρουφάκη που είχαμε πρωτογενές πλεόνασμα»

zougla.gr,01/12/2015


Της Άντζελας Πεΐτση
Κοινή συνέντευξη τύπου έδωσαν σήμερα τα προεδρεία του Εργατικού Κέντρου Θεσσαλονίκης και της Ένωσης Δημοσιοϋπαλληλικών Οργανώσεων Θεσσαλονίκης, στο πλαίσιο της προετοιμασίας τους, ενόψει της πανελλαδικής κινητοποίησης που κήρυξαν για την Πέμπτη 3 Δεκεμβρίου ΓΣΕΕ και ΑΔΕΔΥ.



Κάλεσαν σε μαζική συμμετοχή στις κινητοποιήσεις εργαζόμενους, άνεργους, συνταξιούχους, νέους και νέες τόσο από τον ιδιωτικό όσο και από το δημόσιο τομέα, με σημείο εκκίνησης στις 10:30 το πρωί, μπροστά από το κτίριο του Ε.Κ.Θ.

Στη σημερινή κοινή συνέντευξη τύπου ΕΚΘ και ΕΔΟΘ μετείχαν και οι εκπρόσωποι του σωματείου εργαζομένων στο ΜΕΤΡΟ Θεσσαλονίκης, που ήδη «μπήκαν στην μεγάλη λίστα των ανέργων της χώρας».



Ο Πρόεδρος του ΕΚΘ, Παναγιώτης Τσαραμπουλίδης στοχοποίησε τον πρώην Υπουργό Οικονομικών της Κυβέρνησης ΣΥΡΙΧΑ, Γιάνη Βαρουφάκη λέγοντας χαρακτηριστικά: «Για τον κ. Βαρουφάκη ήταν κακό που είχαμε πρωτογενές πλεόνασμα. Ήθελε τις έξυπνες συμβάσεις και την έξυπνη ασφάλιση. Σήμερα καταργήθηκαν όλες οι κλαδικές συμβάσεις ενώ ακόμα και το Μετοχικό Ταμείο δεν μπορεί να ανταπεξέλθει στις υποχρεώσεις του. Αναμένεται 30% μείωση του μερίσματος». Ταυτόχρονα τόνισε: «Δεν ξεχνάμε το σύνθημα: «Τα ελικόπτερα να μην τα ξεχάσουν». Θα τους το υπενθυμίσουμε σύντομα».

Από τη μεριά της ΕΔΟΘ, ο κ. Πέτρος Κετικίδης υπογράμμισε: «Τα επίσημα νούμερα ελλείψεων προσωπικού στο δημόσιο και μάλιστα στους πιο καίριους τομείς, αυτόν της παιδείας και εκείνον της υγείας, είναι 52.000 κενές θέσεις. Χωρίς να συμπεριλάβουμε υπηρεσίες όπως εφορίες, ασφαλιστικά ταμεία κ.λ.π.. Υπήρξε μόνον δέσμευση για επαναπρόσληψη απολυμένων ή όσων είχαν βγει σε διαθεσιμότητα. Αντιλαμβάνονται όλοι πως αυτά έχουν άμεσες επιπτώσεις και στο ασφαλιστικό των δημοσίων υπαλλήλων».

Τέλος ο αντιπρόεδρος του ΕΚΘ, Δημήτρης Μπρούσας, αναφέρθηκε στο καίριο κομμάτι της δημιουργίας θέσεων εργασίας. «Πρέπει κάτι να γίνει με αυτό. Δεν μπορούμε να μιλάμε μόνον για απολύσεις».

                                         

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.