Δευτέρα 28 Δεκεμβρίου 2015

“Τουρνέ” Χρ. Σπίρτζη σε αεροδρόμιο και μετρό-ανακοινώνει την επανέναρξη των εργασιών

alpha965.gr,28/12/2015

Στη Θεσσαλονίκη φτάνει αύριο το πρωί ο υπουργός Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων, Χρήστος Σπίρτζης, ο οποίος αναμένεται να ανακοινώσει την επίτευξη συμφωνίας με την κοινοπραξία του μετρό Θεσσαλονίκης.

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο κ. Σπίρτζης θα κατευθυνθεί στις 11:00 στο αεροδρόμιο “Μακεδονία”, όπου αναμένεται να τοποθετηθεί για την παραχώρηση του αερολιμένα, στο πλαίσιο της παραχώρησης των 14 περιφερειακών αεροδρομίων της χώρας.


Ακολούθως, ο υπουργός ενδέχεται να επισκεφθεί κάποιον εκ των σταθμών του έργου, ενώ υπολογίζεται να ανακοινώσει στις 19:00 από τις εγκαταστάσεις του Τεχνικού Επιμελητηρίου Κεντρικής Μακεδονίας, την επίτευξη συμφωνίας με την εταιρεία, με εργαζόμενους και πολίτες να αναμένουν την υλοποίηση της δέσμευσης περί επανέναρξης των εργασιών και παράδοση της βασικής γραμμής μέχρι το 2020, χρονοδιάγραμμα το οποίο αμφισβητούν ευθέως οι εργαζόμενοι στο αρχαιολογικό κομμάτι, οι οποίοι χαρακτηρίζουν αδύνατο να επανεκκινήσουν οι εργασίες τον Ιανουάριο, δεδομένων των πολλαπλών αναβολών επίτευξης συμφωνίας Κυβέρνησης και κοινοπραξίας τους προηγούμενους μήνες.

Σε κάθε περίπτωση, ο κ. Σπίρτζης αναμένεται να τοποθετηθεί δημοσίως και για τις απολύσεις των αρχαιολόγων του μετρό, οι οποίοι δεν έχουν λάβει ακόμη απάντηση για τους λόγους της ομαδικής απόλυσης, ενώ τόσο ο υπουργός, όσο και ο αναπληρωτής υπουργός, Πάνος Σγουρίδης, διαβεβαίωναν τους εργαζόμενους για τις θέσεις τους και τις συμβάσεις τους. Να σημειωθεί, τέλος, πως το υπουργείο Εργασίας, μετά από συνάντηση με τους απολυμένους εργαζόμενους, ζήτησε την ανάκληση των ομαδικών απολύσεων, χαρακτηρίζοντάς τες παράνομες.

Ρεπορτάζ: Φιλίππα Βλαστού, Δημήτρης Λαζόπουλος

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.