Κυριακή 11 Σεπτεμβρίου 2016

Χρ. Σπίρτζης: Το 2019 οι πρώτες δοκιμές στο μετρό Θεσσαλονίκης

naftemporiki.gr,11/09/2016


«Ο προγραμματισμός που έχουμε είναι ότι τον Μάρτιο του 2017 θα έχουν τελειώσει όλα τα έργα πολιτικού μηχανικού και το 2020 θα έχει παραδοθεί και ο βασικός κορμός του έργου και η επέκταση προς Καλαμαριά. Από το 2019 θα έχουν αρχίσει να γίνονται δοκιμές για λειτουργία του», δήλωσε ο υπουργός Υποδομών, Χρήστος Σπίρτζης, αναφερόμενος στα έργα για την κατασκευή του μετρό Θεσσαλονίκης.


Μιλώντας την Κυριακή στον χώρο της ΔΕΘ, ο κ. Σπίρτζης σημείωσε επίσης ότι το υπουργείο επιδιώκει ώριμες μελέτες, οι οποίες θα επιτρέψουν τη δημοπράτηση κι άλλων επεκτάσεων του μετρό Θεσσαλονίκης και κυρίως εκείνων προς τις δυτικές συνοικίες και το αεροδρόμιο .

«Δεν θέλουμε να επαναληφθούν λάθη του παρελθόντος, ούτε να πληρώνει ο λαός -γιατί δεν έχουν γίνει σωστές μελέτες, απαλλοτριώσεις και αρχαιολογικές εργασίες- δύο και τρεις φορές πάνω με τις αποζημιώσεις που διεκδικούν οι εργολάβοι. Κινούμαστε σε άλλη λογική, προετοιμάζουμε σοβαρά τα έργα και στη συνέχεια θα τα δημοπρατήσουμε» είπε ο κ. Σπίρτζης.

«”Μαύρο” ήταν η μονοφωνία των τηλεοπτικών σταθμών και των κομμάτων ”της αλήθειας να λέγεται”»

Τη βεβαιότητα ότι δεν θα χαθούν θέσεις εργασίας, αλλά θα αυξηθούν, εκφράζει εξάλλου με συνέντευξή του στην Real News, ο υπουργός Υποδομών . «Αν υπολογίσουμε τον ελάχιστο αριθμό - όχι τον πραγματικό που θα είναι μεγαλύτερος - στα πανελλαδικά και στα περιφερειακά κανάλια, θα διαπιστώσουμε ότι οι θέσεις εργασίας αυξάνονται. Η παραγωγή πρότυπων προγραμμάτων ενημέρωσης πολιτισμού και ψυχαγωγίας βάζει ψηλά τον πήχη της απασχόλησης και της ποιότητας. Τελειώνει η εργασιακή ζούγκλα της αδήλωτης, ανασφάλιστης, χαμηλά αμειβόμενης και απλήρωτης εργασίας. Απευθυνόμενος στους εργαζόμενους θα τους έλεγα ότι, παρά την απολύτως αιτιολογημένη ανησυχία τους, έρχονται καλύτερες και ποιοτικότερες ημέρες. Λίγη υπομονή μέχρι την ολοκλήρωση των αδειοδοτήσεων» δηλώνει ο κ. Σπίρτζης.

Σε ερώτηση για το «μαύρο» στα κανάλια, ο υπουργός Υποδομών απάντησε: «Το “μαύρο” είναι ιδιοκτησία της κυβέρνησης Σαμαρά, των υπουργών και των πολιτικών δυνάμεων που το υλοποίησαν παράνομα, στα μοναδικά αδειοδοτημένα κανάλια της δημόσιας τηλεόρασης. Η συνέχεια του “μαύρου” ήταν η μονοφωνία των τηλεοπτικών σταθμών και των κομμάτων “της αλήθειας να λέγεται”, σε δύο εκλογικές αναμετρήσεις και σε ένα δημοψήφισμα. Πήραν την απάντηση από τον ελληνικό λαό, που μας έδωσε την εντολή να τελειώσουμε τον παλαιοκομματισμό και τις δομές συντήρησής του».



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.