Πέμπτη 10 Νοεμβρίου 2016

Α. Κουράκης: «Το 2021 θα λειτουργεί και ο σταθμός Βενιζέλου του Μετρό Θεσσαλονίκης»

stokokkino.gr, 10/11/2016
«Ξεπεράσαμε τις καχυποψίες και καταλήξαμε σε μια σύνθετη πρόταση για να λειτουργήσει ο σταθμός Βενιζέλου του Μετρό Θεσσαλονίκης το 2021, ένα χρόνο μετά την κατασκευή του συνολικού έργου» δηλώνει στο Κόκκινο Θεσσαλονίκης 93.4 ο δημοτικός σύμβουλος Ανδρέας Κουράκης...


Οι δηλώσεις έγιναν σε συνέχεια της σύσκεψης που έγινε στην Αθήνα και στην οποία πήραν μέρος η γενική γραμματέας ΥΠΠΟ Μαρία Βλαζάκη, ο πρόεδρος της Αττικό Μετρό Γιάννης Μυλόπουλος, ο δήμαρχος Θεσσαλονίκης Γιάννης Μπουτάρης, η καθηγήτρια αρχιτεκτονικής του ΑΠΘ Αλέκα Αλεξοπούλου η οποία είναι μεταξύ αυτών που συνέταξαν την πρόταση του δήμου Θεσσαλονίκης για την ανάδειξη των αρχαιοτήτων καθώς και στελέχη της αρχαιολογικής υπηρεσίας Θεσσαλονίκης και εκπρόσωποι του αναδόχου του έργου.
Σύμφωνα με τον κ. Κουράκη «θα διατηρηθεί τελικά το 90% των αρχαιοτήτων και το κόστος του έργου που περιλαμβάνει και απόσπαση και επανατοποθέτηση μέρους των αρχαιοτήτων θα κοστίσει περί το 1 εκατομμύριο ευρώ, εύλογο και μικρό ποσό σε σχέση με το 1,5 δις που θα κοστίσει συνολικά το έργο».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.