Παρασκευή 25 Νοεμβρίου 2016

Σπίρτζης: Το Μετρό Θεσσαλονίκης τρέχει σε πλήρεις ρυθμούς (φωτο)

voria.gr, 25/11/2016
Τον υπουργό, που επιθεωρεί την πρόοδο των κατασκευαστικών εργασιών σε δύο σταθμούς, ξεναγεί ο Γιάννης Μυλόπουλος, πρόεδρος της Αττικό Μετρό...


Επίσκεψη σε υπό κατασκευή σταθμούς του Μετρό Θεσσαλονίκης πραγματοποιεί από το πρωί σήμερα ο υπουργός Υποδομών και Μεταφορών, Χρήστος Σπίρτζης, στο πλαίσιο μίνι περιοδείας του σε Θεσσαλονίκη και Κατερίνη.

Ο υπουργός επισκέφθηκε πρώτα τον σταθμό «Αγία Σοφία», όπου επιθεώρησε την πρόοδο των κατασκευαστικών εργασιών, ξεναγούμενος από τον Γιάννη Μυλόπουλο, πρόεδρο της Αττικό Μετρό και προανήγγειλε την ολοκλήρωση των εργασιών πολιτικού μηχανικού έως τον Μάρτιο του 2017.

«Πριν από 15 μήνες συζητούσαμε στην Αθήνα για το πώς θα μπορέσουμε να διαφυλάξουμε τις λιγοστές θέσεις εργασίας και σήμερα, πλέον, αντικρίζουμε μια εντελώς διαφορετική εικόνα, με χιλιάδες εργαζόμενους να δουλεύουν στο Μετρό Θεσσαλονίκης σε πλήρεις ρυθμούς, στην κύρια γραμμή, για να ολοκληρωθούν, σύμφωνα με το χρονοδιάγραμμα, τα έργα πολιτικού μηχανικού έως τον Μάρτιο του 2017 και το 2020 να έχει ολοκληρωθεί το έργο μέχρι και την Καλαμαριά», τόνισε χαρακτηριστικά ο κ. Σπίρτζης.

Αναφερόμενος στις αρχαιολογικές εργασίες στον σταθμό της Αγίας Σοφίας, επισήμανε ότι αυτές αναμένεται να ολοκληρωθούν βάσει χρονοδιαγράμματος μέχρι τον Μάρτιο του 2017. «Μια απλή επίσκεψη μπορεί να δείξει τον πλούτο της πολιτιστικής κληρονομιάς, που υπάρχει εδώ. Πρόκειται για έναν θησαυρό για την πολιτιστική κληρονομιά της Θεσσαλονίκης, αλλά και της χώρας», τόνισε.

Για τον σταθμό Βενιζέλου, ο ίδιος είπε ότι «είχαμε μία πολύ μεγάλη καθυστέρηση, αφού υπήρχαν ιδιαίτερα ευρήματα κατά τις εργασίες», αλλά, πρόσθεσε, «βρήκαμε νέα λύση που δεν θα καθυστερήσει το έργο».

Τόνισε, επίσης, ότι η Θεσσαλονίκη πρέπει να έχει τις αστικές συγκοινωνίες που τις αξίζουν και «όχι αυτήν την κατάσταση που είχε διαμορφωθεί τις τελευταίες δεκαετίες».
Αμέσως μετά τις δηλώσεις, ο κ. Σπίρτζης μετέβη στο εργατάξιο του σταθμού «Παπάφη», ενώ λίγο πριν τις 12:30, ο κ. Σπίρτζης αναχώρησε για την Κατερίνη, όπου στις 14:00 θα παραδώσει στην κυκλοφορία το Βόρειο Ανισόπεδο Κόμβο Κατερίνης, του αυτοκινητοδρόμου Μαλιακός – Κλειδί  (αυτοκινητόδρομος Αιγαίου). Πρόκειται για ένα έργο που παραδίδεται ύστερα από σχεδόν 20 χρόνια εμπλοκών και καθυστερήσεων.


Φωτογραφίες από τον Σταθμό Α. Σοφίας






Φωτογραφίες από τον Σταθμό Παπάφη







Βάσια Μπάρμπα

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.