Πέμπτη, 22 Δεκεμβρίου 2016

ΝΔ: ΚΑΜΠΑΝΑΚΙ ΚΡΕΤΣΟΥ ΣΕ ΜΗΤΣΟΤΑΚΗ ΓΙΑ ΤΟ ΜΕΤΡΟ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ

voria.gr,22/12/2016


Τι συζήτησαν ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας Κυριάκος Μητσοτάκης με την επίτροπο Περιφερειακής Πολιτικής της Ευρωπαϊκής Ένωσης Κορίνα Κρέτσου.

Την πορεία των εργασιών για την κατασκευή του Μετρό στην Θεσσαλονίκη συζήτησαν, μεταξύ άλλων, ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας, Κυριάκος Μητσοτάκης με την επίτροπο Περιφερειακής Πολιτικής της Ευρωπαϊκής Ένωσης, Κορίνα Κρέτσου, στο πλαίσιο της συνάντησής τους.

Σύμφωνα με ανακοίνωση της ΝΔ, η κ. Κρέτσου ανέφερε τις ιδιαίτερες δυσκολίες που παρουσιάζονται στο πρόγραμμα ολοκλήρωσης του Μετρό Θεσσαλονίκης, καθώς και της χρηματοδότησης των αρχαιολογικών ανασκαφών, ενώ ζήτησε από τον Πρόεδρο της Νέας Δημοκρατίας τη συμβολή του στην επίλυση αυτών των προβλημάτων.

Παράλληλα, η Ευρωπαία επίτροπος ενημέρωσε τον αρχηγό της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης για την πορεία απορρόφησης του τρέχοντος προγράμματος περιφερειακής ανάπτυξης, αλλά και της απορρόφησης των κοινοτικών κονδυλίων που σχετίζονται με την αντιμετώπιση του μεταναστευτικού – προσφυγικού προβλήματος, όπου παρουσιάζονται καθυστερήσεις, όπως επισημαίνεται στην ανακοίνωση της Ν.Δ.

Επίσης, ενημέρωσε τον Κυριάκο Μητσοτάκη και για τη συνεργασία της Ευρωπαϊκής Επιτροπής με τις Περιφέρειες της χώρας, αλλά και τη συμβολή της Επιτροπής σε θέματα Διοικητικής Μεταρρύθμισης.

Ο κ. Μητσοτάκης επισήμανε, ότι η περιφερειακή πολιτική της Ευρωπαϊκής Ένωσης για τη Νέα Δημοκρατία δεν μπορεί να έχει κομματικές παρωπίδες, καθώς η πολιτική αυτή στοχεύει στην αναβάθμιση της ποιότητας της ζωής όλων των πολιτών.

Τέλος, ο Πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας ζήτησε να ενημερωθεί για τα δυο πιο επιτυχημένα κοινοτικά προγράμματα, της κατάρτισης και των μικρομεσαίων επιχειρήσεων.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.