Τρίτη 13 Δεκεμβρίου 2016

Θεσσαλονίκη: Συνθήματα ΠΑΟΚ, Άρη, Ηρακλή δόνησαν το… Μετρό! (ΦΩΤΟ + ΒΙΝΤΕΟ)

typosthes.gr,13/12/2016


Της Λεμονιάς Βασβάνη

Οπαδοί του ΠΑΟΚ, του Άρη και… ένας του Ηρακλή, ερωτευμένοι νέοι που γιορτάζουν το νέο έτος υπό τους ήχους της Μισιρλού, εργάτες που χορεύουν στο ρυθμό του YMCA, αλλά και παιδιά προσφύγων ήταν οι… επιβάτες του Μετρό Θεσσαλονίκης, με αφορμή την υπόγεια περφόρμανς του ΚΘΒΕ.


Δεκατρείς σκηνές της καθημερινότητας ενσαρκωμένες από 13 ηθοποιούς του ΚΘΒΕ ζωντάνευσαν το απόγευμα της Τρίτης 13 Δεκεμβρίου στη Στάση Μετρό Πανεπιστήμιο σε μια ξεχωριστή performance που ετοίμασε η δεύτερη Κρατική Σκηνή της χώρας μας σε συνεργασία πάντα με την Αττικό Μετρό.

Δείτε το βίντεο του typosthes.gr από τους "οπαδούς" ΠΑΟΚ, Άρη και Ηρακλή στο Μετρό!

                                    

Κυρίαρχο ρόλο είχε η μουσική. Κατά τη διάρκειά της ακούγονταν αποσπάσματα του κομματιού «Η αλχημεία του λόγου» από το δίσκο «Μια εποχή στην κόλαση» του Γιώργου Χριστιανάκη με τη φωνή της Λυδίας Φωτοπούλου, που αυτό το διάστημα πρωταγωνιστεί στην παραγωγή του ΚΒΘΕ «Η μάνα κουράγιο και τα παιδιά της».

«Μια μουσικοεικαστική performance που αποτυπώνει το εφήμερο της καθημερινότητας και της ανθρώπινης φύσης. Μία μίνι παρτιτούρα ζωής δοσμένη σε στιγμές οικείες αλλά και ταυτόχρονα μακρινές», σημείωσε ο σκηνοθέτης της δράσης Νίκος Καπέλιος.

Μουσική, χορός, ποίηση και φιλοσοφία ενώθηκαν σε μια υπόγεια διαδρομή. Και το κοινό ανταποκρίθηκε στο κάλεσμα. Τα δελτία δωρεάν εισόδου εξαντλήθηκαν σε σύντομο χρόνο από την αναγγελία της δράσης. Έτσι όσοι βρέθηκαν στο Μετρό Πανεπιστήμιο ήταν οι τυχεροί που είχαν την ευκαιρία να δουν το εργοτάξιο και να ονειρευτούν το πώς θα μοιάζει το νέο μέσο συγκοινωνίας που τόσο περιμένουμε στην πόλη μας.

                                     

Όσο κι αν αγαπάμε τον πολιτισμό, ας ελπίσουμε μόνο να μην μείνουμε στις δράσεις τέχνης και σε ανακοινώσεις (σημ. ήδη στο χώρο έχουν φιλοξενηθεί συναυλία της Κρατικής Ορχήστρας Θεσσαλονίκης, αλλά και συνέντευξη τύπου των Δημητρίων), και να δούμε το έργο στην πλήρη ανάπτυξή του. Να πάρουμε το Μετρό για τις καθημερινές μας διαδρομές!

                                     

Συντελεστές της δράσης

Σύλληψη: Καπέλιος, Νίκος

Σκηνοθεσία: Καπέλιος, Νίκος

Χορογραφία: Καπέλιος, Νίκος

Μουσική: Ντάρας, Στέλιος

Ηχητικό περιβάλλον: Ντάρας, Στέλιος

Κοστούμια: Τσουβαλά, Χαρά

Φωτισμοί: Ζίφτης, Μιχάλης

Οργάνωση παραγωγής: Verschuuren, Marleen





Ηθοποιοί

Αποστολίδου, Μελίνα

Αποστολίδου, Φανή

Δαλιάκα, Αναστασία

Ζαφειριάδου, Χρύσα

Ζαχαράκης, Αριστοτέλης

Κιουρκτσόγλου, Δάφνη

Κυριακίδου, Άννα Π.

Μιχαλόπουλος, Αντώνης

Μίχου, Αρετή

Ορτετζάτος, Νίκος

Παπανικάνδρου, Σοφία

Ράμμος, Νίκος

Τζαφέρης, Στέργιος


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.