Παρασκευή, 17 Μαρτίου 2017

Μετρό Θεσσαλονίκης: Στα δικαστήρια οι πρώην εργαζόμενοι στα αρχαία

voria.gr, 17/03/2017
Ακύρωση των απολύσεών τους και δεδουλευμένα ενός έτους ζητούν 56 πρώην εργαζόμενοι στον αρχαιολογικό τομέα του Μετρό Θεσσαλονίκης...


Τα δεδουλευμένα ενός έτους και την επαναπρόσληψή τους στο βασικό έργο του Μετρό Θεσσαλονίκης, διεκδικούν οι πρώην εργαζόμενοι στον αρχαιολογικό τομέα, με την αγωγή τους που αυτή την ώρα συζητείται στις δικαστικές αίθουσες της Ευελπίδων.

Με την αγωγή αυτή, που κατατέθηκε από 56 πρώην εργαζομένους στον αρχαιολογικό τομέα, ζητείται από το Δικαστήριο να ακυρωθεί η απόλυσή τους από την κατασκευάστρια κοινοπραξία, ως παράνομη.

Οι πρώην εργαζόμενοι υποστηρίζουν ότι οι απολύσεις τους ήταν παράνομες επειδή: Δεν αποζημιώθηκαν, δεν τηρήθηκε η διαδικασία των ομαδικών απολύσεων και επειδή μονομερώς είχαν μετατραπεί οι συμβάσεις εργασίας τους.

Εάν το Δικαστήριο δεχθεί το αίτημά τους, αυτό συνεπάγεται ότι θα πρέπει να τους καταβληθούν οι αποδοχές ενός ολόκληρου έτους (12ος 2015 με 12ο 2016) και να επανέλθουν για δουλειά στο Μετρό.

Εάν δεν υπάρχουν κενές θέσεις εργασίας, θα πρέπει να απολυθούν και να αποζημιωθούν και για το παραπάνω χρονικό διάστημα.


Άννη Καρολίδου

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.