Παρασκευή 12 Μαΐου 2017

Έρευνα για τις καθυστερήσεις στο μετρό Θεσσαλονίκης προανήγγειλε ο υπουργός Μεταφορών

pontos-news.gr, 12/05/2017
Έρευνα από αρμόδια όργανα της Πολιτείας, προκειμένου να διαπιστωθεί ποιος ευθύνεται για καθυστερήσεις στην εκτέλεση των εργασιών κατασκευής του μετρό Θεσσαλονίκης, θα ξεκινήσει το επόμενο διάστημα, σύμφωνα με τον υπουργό Μεταφορών, Υποδομών και Δικτύων Χρήστο Σπίρτζη...

Ο υπουργός σημείωσε πως είναι βέβαιο ότι υπάρχουν μεγάλες καθυστερήσεις στις αρχαιολογικές εργασίες, παρά το γεγονός ότι έχουν καταβληθεί 130 εκατ. ευρώ γι’ αυτές αλλά και αποζημιώσεις στους εργολάβους.
«Είναι ντροπή για τη Θεσσαλονίκη να δαπανώνται εκατοντάδες εκατομμύρια ευρώ για τον ΟΑΣΘ ή το μετρό και παιδιά να κάνουν μάθημα σε κοντέινερ στον Εύοσμο επειδή δεν υπάρχει σχολείο», είπε ο Χ. Σπίρτζης.
O πρόεδρος της Αττικό Μετρό ΑΕ Γιάννης Μυλόπουλος ανέφερε ότι γίνεται προσπάθεια να τηρηθούν τα χρονοδιαγράμματα –αν και δημιουργούνται καθυστερήσεις– και σημείωσε ότι η διοίκηση της εταιρείας βρίσκεται στη μέση ενός καθημερινού μπρα ντε φερ μεταξύ αρχαιολόγων και μηχανικών.
Για το σταθμό του μετρό στη Βενιζέλου, στον οποίο έχουν ανακαλυφθεί σημαντικά αρχαιολογικά ευρήματα και θα καθυστερήσει η ολοκλήρωσή του σε σχέση με το υπόλοιπο έργο, ο Γ. Μυλόπουλος ανέφερε ότι έχει εγκατασταθεί το εργοτάξιο και ότι αυτή τη στιγμή γίνονται προπαρασκευαστικές εργασίες που εστιάζονται στην ανίχνευση υδραργύρου. Αμέσως μετά θα ξεκινήσουν οι προκαταρκτικές αρχαιολογικές εργασίες για τη μερική μετακίνηση των αρχαιολογικών ευρημάτων στα αναγκαία σημεία για τα σκάμματα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.