Τρίτη 23 Μαΐου 2017

Στους δρόμους εργαζόμενοι και αρχαιολόγοι στο Μετρό Θεσσαλονίκης (vid)

voria.gr, 23/05/2017
Διαμαρτύρονται για τις απολύσεις δύο αρχαιολόγων, που ακολούθησαν μετά από την επίσκεψη του υπουργού υποδομών, Χρήστου Σπίρτζη στα εργοτάξια...


Συγκέντρωση διαμαρτυρίας πραγματοποιούν στο εργοτάξιο σταθμού Αγίας Σοφίας του μετρό Θεσσαλονίκης εργαζόμενοι του μετρό, ανάμεσα τους εργάτες αλλά και αρχαιολόγοι.

Διαμαρτύρονται για τις απολύσεις δύο αρχαιολόγων, που ακολούθησαν μετά από την επίσκεψη του υπουργού υποδομών, Χρήστου Σπίρτζη στα εργοτάξια.

Κύριο αίτημα τους είναι να ανακληθούν οι απολύσεις. Όπως δήλωσε η αρχαιολόγος Μαργαρίτα Τιλελή, σε συνάντηση που είχαν με αρμόδιους από την Εφορεία Αρχαιοτήτων,  οι τελευταίοι τους ενημέρωσαν πως δεν συμφωνούν με τις απολύσεις, οι οποίες προέρχονται από την εταιρεία και όχι την Εφορεία.

Την ίδια ώρα, οι εργάτες διαμαρτύρονται και για το γεγονός ότι ο σταθμός Αγίας Σοφίας παραμένει κλειστός και δεν εκτελούνται εργασίες εδώ και περίπου δύο μήνες, εν αναμονή της απόφασης του ΚΑΣ για τις αρχαιότητες με αποτέλεσμα οι εργαζόμενοι να μην δουλεύουν και κατά συνέπεια να μην πληρώνονται. Ζητούν να επαναλειτουργήσει ο σταθμός και να τους καταβληθεί ένα χρηματικό ποσό, για όσο καιρό παρέμειναν ανενεργοί.

Οι αρχαιολόγοι αναμένεται να αποφασίσουν σε συνεδρίαση για τις επόμενες κινητοποιήσεις τους. Μέχρι στιγμής σκοπεύουν να προχωρήσουν σε συνεχόμενες 24ωρες απεργίες μέχρι το τέλος αυτής της εβδομάδας.


Βάσια Μπάρμπα
 
 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.