Παρασκευή 7 Φεβρουαρίου 2020

Δ. Δεμουρτζίδης στο Ράδιο Θεσσαλονίκη: Μουσείο Μετρό στο Παύλου Μελα – Δεν θα χαθούν τα 20 εκ. ευρώ (Ηχητικό)

rthess.gr,7/2/2020


Καθησυχαστικός ότι δεν θα χαθούν τα χρήματα που έχουν εξασφαλισθεί από τα ΠΕΠ Κεντρικής Μακεδονίας για την ανάπλαση του πρώην στρατοπέδου Παύλου Μελά εμφανίστηκε ο δήμαρχος Δημήτρης Δεμουρτζίδης.

Μιλώντας στο Ράδιο Θεσσαλονίκη και τους Σάκη Μόσχη και Δημήτρη Συρμάτση ενημέρωσε για τις εξελίξεις τόσο για την φάση ανάπλασης του πάρκου και του περιβάλλοντα χώρου όσο και για το ζήτημα με τα κτήρια.

Για το πάρκο σημείωσε ότι προχωρά πολύ καλά εκτιμώντας ότι μέσα στην άνοιξη θα γίνει ο διαγωνισμός και μέσα στο καλοκαίρι θα υπάρχει ανάδοχος. Τόνισε πως τα 20 εκατ. της περιφέρειας που έχουν εξασφαλισθεί φτάνουν και περισσεύουν ξεκαθαρίζοντας ότι δεν υπάρχει κίνδυνος να χαθούν.

Για το θέμα των κτηρίων, που όπως ανέφερε χρειάζονται πολύ περισσότερα χρήματα, υποστήριξε ότι ο δήμος πέτυχε χρηματοδότηση 2,5 εκατ ευρώ για το ένα κτήριο που βρίσκεται παράλληλα με την οδό Λαγκαδά. «Φτάσαμε στα τεύχη δημοπράτησης αλλά χρειάζεται οικοδομική άδεια και για να υπάρξει πρέπει να υπάρχει το Ειδικό Χωρικό Σχέδιο. Όφειλε η πολιτεία το Σεπτέμβρη του 2019 να γίνει οριστική έγκριση και ακόμα δεν έχει γίνει. Μόλις προχθές βγήκε στη διαβούλευση η στατική μελέτη. 45 ημέρες θα είναι στον αέρα και οι πολίτες μπορούν να πουν την άποψή τους. Καθυστερεί θεωρώ επικίνδυνα. Θέλω να πιστεύω ότι θα τελειώσει γρήγορα» ανέφερε μεταξύ άλλων.

Ενημέρωσε πως το υπουργείο Πολιτισμού προχωρά την δημιουργία μουσείου Μετρό στο χώρο του πρώην στρατόπεδου με εκθέματα που αυτή τη στιγμή βρίσκονται στις αποθήκες στο Καλοχώρι. Διευκρίνησε δε πως δεν θα φιλοξενηθούν τα ευρήματα από τον σταθμό του Μετρό στη Βενιζέλου.

Για τις αντιδράσεις των στρατιωτικών ανέφερε ότι το ΤΕΘΑ δεν έχει υπογράψει ακόμα την συμφωνία για τα 83 διαμερίσματα σημειώνοντας ότι σε κάθε ευκαιρία δείχνουν την αντίθεσή τους για όσα έχουν δρομολογηθεί.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.