Πέμπτη 17 Σεπτεμβρίου 2009

Βενιζέλος και Γιαννόπουλος στο Μετρό

17/09/2009

Επίσκεψη στο εργοτάξιο του Μετρό στο Βαρδάρι πραγματοποίησαν σήμερα το πρωΐ, ο Βουλευτής Α' Θεσσαλονίκης και πρώην Υπουργός, Ευάγγελος Βενιζέλος και ο Υποψήφιος Βουλευτής στην Α' Θεσσαλονίκης και επί σειρά ετών Πρόεδρος του Εργατικού Κέντρου Θεσσαλονίκης, Νίκος Γιαννόπουλος. Τους υποδέχθηκαν ο Πρόεδρος της ΑΤΤΙΚΟ ΜΕΤΡΟ Α.Ε. από την Αθήνα Γ. Γιαννής, ο διευθυντής της ΑΤΤΙΚΟ ΜΕΤΡΟ στη Θεσσαλονίκη Ε. Γαλούσης, ο Πρόεδρος των εργαζομένων στο Μετρό Χάρης Κυπριανίδης και πλήθος εργαζομένων.

Οι υποψήφιοι Βουλευτές ενημερώθηκαν για την πορεία των έργων και τις εργασιακές συνθήκες που επικρατούν στο έργο.


Σε ομιλία του προς τους εργαζομένους, ο κος Βενιζέλος υποστήριξε πως πρέπει να αφήσουμε το παρελθόν πίσω και όλοι μαζί να δώσουμε νέα ώθηση στο έργο που αποτελεί πνοή ανάπτυξης για την πόλη. Να βελτιωθούν οι συνθήκες εργασίες, προσφέροντας ένα υγιές περιβάλλον στον εργαζόμενο, ενώ υποστήριξε το μεγάλο παράλληλο έργο που πραγματοποιήτε μαζί με την κατασκευή του Μετρό, λέγοντας πως πρόκειτε για την μεγαλύτερη ανασκαφή της Θεσσαλονίκης και αυτό αποτελεί μοναδική ευκαιρία για την πόλη.



Ο κος Γιαννόπουλος γνωρίζοντας από πρώτο χέρι τις δυσκολίες που αντιμετωπίζουν οι εργαζόμενοι, μιας και στάθηκε αρωγός της προσπάθειας των εργαζομένων να δημιουργήσουν Σωματείο και να υπερασπίσουν τα δικαιώματα τους, αναφέρθηκε στις συνθήκες εργασίες που αντιμετωπίζουν οι εργαζόμενοι, στην τρομοκράτηση που ασκείτε ακόμα και στους συνδικαλιστές, στις συνθήκες υγιεινής και ασφάλειας που είναι ελλειπής, θύμησε τον θάνατο του εργάτη τον φεβρουάριο του 09 και τόνισε πως οι εργάτες πρέπει να προσφέρουν τον κόπο τους και όχι τη ζωή τους.



Από την πλευρά των εργαζομένων, ο Πρόεδρος του Σωματείου, κατήγγειλε το "κυνηγητό" των μελών της διοίκησης, τις απειλές απόλυσης και τις απαγορεύσεις μετακινήσεων στα εργοτάξια. Υποστήριξε πως το έργο υπολειτουργεί λόγω οικονομικής στενότητας, είναι γνωστό ότι ο αριθμός των εργαζομένων σε ένα τέτοιο έργο είναι πολύ μικρός και τόνισε ότι δουλεύοντας 8ωρο και 5ήμερο, είναι αδύνατον να τελειώσει το έργο το 2012, ημερομηνία που αποτελεί όνειρο απατηλό.



Ο κος Γιαννής υπερασπιζόμενος την ΑΤΤΙΚΟ ΜΕΤΡΟ, δήλωσε πως το 2012 είναι μία μέση ημερομηνία και πως αν δεν αντιμετωπιστούν άλλα προβλήματα, το έργο μπορεί να τελειώσει και πριν το 2012. Υποστήριξε πως δεν έχει κανένα παράπονο από την Κοινοπραξία, ούτε για τον αριθμό των εργαζομένων και μηχανημάτων, ούτε και για τον ρυθμό των εργασιών, ο οποίος είναι ικανοποιητικός

2 σχόλια:

  1. Το μετρό θα είναι έτοιμο SE 1133 MERES /**TO EXEIS STO TELOS TOU BLOG SOU LES NA GINI AUTO.KALHMERA KAI KALOS SE BREIKA

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Η αντίστροφη μέτρηση είναι με βάση την ημερομηνία παράδοσης που αναφέρεται στο αρχικό χρονοδιάγραμμα, όταν ξεκίνησαν τα έργα.
    Στην πραγματικότητα θα πρέπει να προσθέσουμε μερικά χρόνια επιπλέον...

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.