Τετάρτη 23 Δεκεμβρίου 2015

Happy End με λύση-φιέστα θέλει το Υποδομών για το Μετρό Θεσσαλονίκης

ypodomes.com,23/12/2015


Μία εβδομάδα έμεινε μόλις για τελειώσει το 2015. Σε αυτή τη χρονιά που ξεκίνησε λίγο άτσαλα, γίνεται προσπάθεια να κλείσει με happy end.

H νέα σύμβαση του Μορέα, η παραχώρηση των 14 Περιφερειακών Αεροδρομίων και η προ των πυλών πρώτη δημοπράτηση του Πάτρα-Πύργος είναι τα 3 από τα 4 παζλ για να κλείσει διορθωτικά η χρονιά και να φανεί κάποιο έργο από το Υπουργείο Υποδομών.

Το τελευταίο και πιο δύσκολο κομμάτι του παζλ είναι το Μετρό Θεσσαλονίκης. Εδώ τα πράγματα είναι ιδιαίτερα σοβαρά και οι διαπραγματεύσει στο παρά ένα για να ολοκληρωθούν.

Σύμφωνα με πολύ καλά πληροφορημένες πηγές του ypodomes.com οι ανακοινώσεις δεν πρόκειται να αργήσουν και στόχος είναι να γίνουν τώρα μέσα στις γιορτές. Αυτή θα είναι και η επιδίωξη για το happy end της φετινής χρονιάς, μιας χρονιάς ταραγμένης και σίγουρα δύσκολης.

Μετά την εντολή πληρωμής 30,8εκ. εκατομμύρια ευρώ της Αττικό Μετρό με "άνωθεν εντολή" αναμένεται η κίνηση καλής θέλησης και από την ανάδοχο κοινοπραξία. Συνολικά αναμένεται να επιδικαστούν και να πληρωθούν 200εκ.ευρώ, ποσό που θα δοθεί από τα ταμεία της Αττικό Μετρό για να δείξει την αποφασιστικότητα της να δώσει την τελική ώθηση στο έργο.

Φυσικά η εκκίνηση των έργων δεν σημαίνει και λύση όλων των προβλημάτων, αλλά θα είναι επιστροφή στα εργοτάξια με όλα καλά που μπορεί να φέρει στην πόλη.

Η χρονιά ορόσημο θα είναι το 2020 για τη λειτουργία και της βασικής γραμμής και της επέκτασης προς Καλαμαριά εφόσον τις επόμενες ημέρες βγει ο Υπουργός Υποδομών και ανακοινώσει μία τουλάχιστον ενδιάμεση συμφωνία η οποία θα επιτρέψει στο έργο να μπει σε ράγες κατασκευής.

Νίκος Καραγιάννης-ypodomes.com

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.