Πέμπτη 10 Νοεμβρίου 2011

Μετρό Θεσσαλονίκης: 4 τα σχήματα που θα διεκδικήσούν την μεγάλη επέκταση προς Καλαμαριά;

ypodomes, 10/11/2011

Σύμφωνα με πληροφορίες της αγοράς, από τα έξι σχήματα και εταιρείες που είχαν εκδηλώσει ενδιαφέρον, τέσσερα είναι αυτά που προεπιλέγονται και περνάνε στην επόμενη φάση του διαγωνισμού για την επέκταση του Μετρό Θεσσαλονίκης...

 Συγκεκριμένα, ως υποψήφιοι μνηστήρες εμφανίζονται η AKTΩΡ ΑΤΕ και οι κοινοπραξίες ΑΕΓΕΚ ΚΑΤΑΣΚΕΥΑΣΤΙΚΗ - IMPREGILO - SELI - ANSALDO STS, ΤΕΡΝΑ Α.Ε. - ALPINE BAU GMBH - FCC CONSTRUCTION και J&P - ΑΒΑΞ Α.Ε. - GHELLA S.p.A. - ALSTOM TRANSPORT S.A.
Θεωρητικά, μέσα στο Νοέμβριο αναμένεται να δοθεί το "πράσινο φως" για το δεύτερο και τελικό στάδιο του διαγωνισμού. Πρόκειται για την πρώτη επέκταση της βασικής γραμμής του Μετρό Θεσσαλονίκης προς Καλαμαριά, έργο που έχει προωθηθεί για έγκριση και ένταξη με το ποσό των 425 εκατ. ευρώ στο ΕΣΠΑ.
  Με την ένταξη του έργου στο ΕΣΠΑ, αυτοί που προεπιλέγονται στο πρώτο στάδιο του διαγωνισμού, θα κληθούν να υποβάλλουν τις οικονομικές και τεχνικές τους προσφορές, αφού προηγουμένως τους δοθούν οι μελέτες και τα τεύχη δημοπράτησης.
Εάν δεν υπάρξουν προσφυγές, η κατασκευή της γραμμής θα ξεκινήσει μέσα στο καλοκαίρι του 2012 με προοπτική να ολοκληρωθεί έως το 2015, όταν δηλαδή περίπου θα ολοκληρώνεται και η βασική γραμμή.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.