Τετάρτη 12 Νοεμβρίου 2014

«Δυσφορία» στο Μέγαρο Μαξίμου για την υπογραφή ΣΣΕ στην ΣΤΑΣΥ!

syndikato.gr,12/11/2014

Υπουργοί με το δικό τους… μπαϊράκι! Πονοκέφαλος στο Μαξίμου για τις διαφωνίες των κυβερνητικών στελεχών, που λειτουργούν με βάση την προσωπική στρατηγική τους, σύμφωνα με την Real News.

Ανάμεσά τους και ο Μιχάλης Χρυσοχοΐδης, ο οποίος, σύμφωνα με την εφημερίδα, αφενός αρνείται – κι εκείνος – να κάνει απολύσεις στα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς, αφετέρου χαιρέτισε με ικανοποίηση και τη Συλλογική Σύμβαση Εργασίας, που υπεγράφη μεσοβδόμαδα μεταξύ της διοίκησης και των εργαζομένων στα μέσα σταθερής τροχιάς (τραμ, ηλεκτρικός, μετρό).

Τι προβλέπει η σύμβαση; Επίδομα σίτισης 4 ευρώ ημερησίως, το οποίο οι εργαζόμενοι, θα λαμβάνουν στο τέλος του μήνα με τη μορφή δωροεπιταγής, επίδομα βρεφονηπιακού σταθμού, με «την πιο συμφέρουσα πρόβλεψη για τους εργαζομένους», ενώ διατηρεί σταθερά και τα μισθολογικά δεδομένα τους.

Ο Μ. Χρυσοχοΐδης, σε ανακοίνωσή του, λέει πως έτσι «εξασφαλίζεται εργασιακή ειρήνη» και είναι αλήθεια αυτό. Πού είναι το πρόβλημα; Αφενός, όπως λέει το Μαξίμου, ότι ο Μ. Χρυσοχόίδης δεν είχε ενημερώσει κανέναν γι” αυτό και αφετέρου, πως η πολιτική του υπουργού Υποδομών είναι σε πλήρη αντίθεση με τα προαπαιτούμενα, που έχει υπογράψει η κυβέρνηση με την τρόικα.

Η κατάργηση των non wage benefits, όπως λέγονται όλα τα προνόμια – επιδόματα εκτός μισθοδοσίας, ήταν στις υποχρεώσεις του Οκτωβρίου, για τις οποίες θα ελέγξει την κυβέρνηση το κλιμάκιο της τρόικας.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.