Παρασκευή 11 Σεπτεμβρίου 2015

Όσα είπε ο Στ. Θεοδωράκης από τη ΔΕΘ για Μετρό Θεσσαλονίκης, Σκουριές και ΕΥΑΘ

thestival.gr,11/09/2015

Για το Μετρό Θεσσαλονίκης, την ιδιωτικοποίηση της ΕΥΑΘ, αλλά και για τις Σκουριές ρωτήθηκε ο Σταύρος Θεοδωράκης, στα πλαίσια της συνέντευξης Τύπου που παραχωρεί αυτή την ώρα από τη Θεσσαλονίκη, στα πλαίσια της 80ής ΔΕΘ.


Ο πρόεδρος του Ποταμιού ξεκίνησε την αναφορά του εξηγώντας τους λόγους για τους οποίους κατεβαίνει υποψήφιος στην Α' Θεσσαλονίκης, υπογραμμίζοντας: ''Ο λόγος που κατεβαίνω στη Θεσσαλονίκη είναι γιατί νιώθω πολύ καλά σε αυτή την πόλη κι ας φανεί παράλογο στους Αθηναίους. Κατεβαίνω για τα νέα παιδιά της Θεσσαλονίκης, γιατί νιώθω την αγάπη τους και ότι πιστεύουν ότι θα κάνουμε κάτι για την χώρα''.

Στη συνέχεια, αναφορικά με τις Σκουριές τόνισε: ''Εκτός από τις Σκουριές υπάρχουν και τα σκουριασμένα μυαλά. Η χώρα έχει νόμους, έχει ΣτΕ, το οποίο βάζει κανόνες και έχει αποτρέψει πολλές καταστροφές στη χώρα. Άρα δεν είναι ο υπουργός που θα αποφασίσει. Ο Σκουρλέτης προσπάθησε να μπει στο μάτι του Λαφαζάνη ως πιο αριστερός κλείνοντας την εταιρεία. Είμαστε με τις οικογένειες των μεταλλωρύχων, αν, ωστόσο, η εταιρεία έχει κάνει παρατυπία να πληρώσει. Όπως, όμως, παίζεται το παιχνίδι στην Ευρώπη, αν κάποιος δεν τα κάνει σωστά δεν του κλείνεις την εταιρεία, αφήνοντας 2000 άτομα στο δρόμο παραμονές των εκλογών. Αυτό που χρειάζεται είναι τήρηση της νομιμότητας από υπουργούς και όχι μικροκομματικά παιχνίδια''.

Ακολούθως, για το Μετρό Θεσσαλονίκης υπογράμμισε: ''Είναι ανέκδοτο αυτή η ιστορία. Όσοι υπουργοί πέρασαν και ασχολήθηκαν με το ζήτημα πρέπει να ζητήσουν συγγνώμη. Μη μου λέτε να συμμετέχω σε αυτή την αστειότητα. Είμαι υπέρ του να λυθούν τα προβλήματα. Η Θεσσαλονίκη είναι η μεγάλη πόλη του βορρά δεν είναι συμπρωτεύουσα, Δικαιούται να έχει μετρό''.

Τέλος, αναφέρθηκε και στην ιδιωτικοποίηση της ΕΥΑΘ, επισημαίνοντας: ''Η αποκρατικοποίηση για να ενισχυθούν οι δουλειές είναι κάτι διαφορετικό. Τώρα δεν είναι η δουλειά μας να παραχωρηθούν σε ιδιώτες τα δίκτυα''.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.