Δευτέρα 30 Νοεμβρίου 2015

Θεσσαλονίκη: Εργαζόμενοι στο μετρό διαμαρτύρονται για 70 νέες απολύσεις

typosthes.gr,30/11/2015

Συγκέντρωση διαμαρτυρίας στο άγαλμα Βενιζέλου στο κέντρο της Θεσσαλονίκης πραγματοποιούν αυτή την ώρα εργαζόμενοι στο Μετρό Θεσσαλονίκης, οι οποίοι διαμαρτύρονται γιατί η κοινοπραξία σήμερα έστειλε στους εργαζομένους του αρχαιολογικού τμήματος ανακοίνωση με την οποία τους γνωστοποιεί την απόλυσή τους!


Μάλιστα, οι εργαζόμενοι υποστηρίζουν ότι οι απολύσεις έγιναν χωρίς να πληρωθούν οι νόμιμες αποζημιώσεις! Υπενθυμίζεται ότι η κυβέρνηση και ο αρμόδιος υπουργός, κ. Σπίρτζης, είχαν δεσμευτεί ότι δεν θα απολυθεί κανείς από τους εργαζομένους στο Mετρό. Σύμφωνα με τους εργαζόμενους, από τις απολύσεις αυτές μένουν στο δρόμο περίπου 70 οικογένειες.

Όπως αναφέρουν οι εργαζόμενοι του Μετρό Θεσσαλονίκης «Τελικά πρώτα θα έχουμε απολύσεις και μετά λύσεις στα προβλήματα του έργου. Το τέλος Νοεμβρίου ήρθε και η μοναδική λύση που υπάρχει στο έργο είναι αυτή της λύσης των συμβάσεων. Για άλλη μια φορά, η πρώτη φορά αριστερά έκανε το θαύμα της. Ανέχεται το παιχνίδι του εργολάβου σε προφανή συνεννόηση με την Αττικό Μετρό και κλείνουν το αρχαιολογικό τμήμα του έργου και μάλιστα χωρίς καν να πληρώσει τις νόμιμες αποζημιώσεις, χρησιμοποιώντας νομικίστικες ακροβασίες.

Τα όμορφά λόγια φτάνουν. Μόνο μια λέξη ανήκει σε όλους όσους εμπλέκονται με το έργο ΝΤΡΟΠΗ. Ντροπή για την Αττικό Μετρό. Ντροπή για την κατάντια του έργου, Ντροπή για την κυβέρνηση που ανέχεται αυτές τις πολιτικές, που αποδέχεται τους εκβιασμούς του εργολάβου, Ντροπή για τον εργολάβο που εκβιάζει κοινωνία και πολίτες, Ντροπή για το Υπουργείο Πολιτισμού, που ανέχεται αυτή την κατάσταση για όσους εργάζονται γι’ αυτό».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.