Δευτέρα 30 Νοεμβρίου 2015

Οι απολύσεις του ΜΕΤΡΟ Θεσσαλονίκης στο… δημοτικό συμβούλιο

karfitsa.gr,30/11/2015

του Βαγγέλη Στολάκη
Παράσταση διαμαρτυρίας στο δημοτικό συμβούλιο Θεσσαλονίκης αναφορικά με τις 70 νέες απολύσεις από το αρχαιολογικό τμήμα του ΜΕΤΡΟ Θεσσαλονίκης που αναμένεται να γίνουν αύριο, πραγματοποίησαν οι εργαζόμενοι του ΜΕΤΡΟ Θεσσαλονίκης.


Όπως τόνισε ο κ. Κυπριανίδης, πρόεδρος του Σωματείου Εργαζομένων στο Μετρό Θεσσαλονίκης «ο αρμόδιος υπουργός υποσχέθηκε πως σήμερα θα ανακοίνωνε τη συνέχιση του έργου. Αντ’ αυτού ανακοινώνονται απολύσεις».

«Απεναντίας μας ανακοίνωσαν απολύσεις των εργαζομένων στο αρχαιολογικό τμήμα του Μετρό Θεσσαλονίκης. Ανακοίνωσαν τις απολύσεις 70 εργαζόμενων με εξαίρεση τους φύλακες που εργάζονται στη φύλαξη των αρχαιοτήτων» σημείωσε ο πρόεδρος των εργαζομένων, Χάρης Κυπριανίδης.

«Ο μοναδικός λόγος πριν την επίτευξη και την ανακοίνωση της τελικής συμφωνίας μεταξύ της κοινοπραξίας, της κυβέρνησης και της Αττικό Μετρό να ανακοινώνονται απολύσεις είναι οι μειώσεις μισθών. Δυστυχώς γινόμαστε μάρτυρες στην πλάτη εργαζομένων κάποιοι να κερδίζουν εκατομμύρια» συμπλήρωσε ο κ. Κυπριανίδης.

Όπως είπε ο κ. Κυπριανίδης οι μισθοί των εργαζομένων στο έργο έχουν περικοπεί, ενώ πολλοί είναι αυτοί που βρίσκονται σε διαθεσιμότητα και λαμβάνουν μισθό χαμηλότερο από το επίδομα ανεργίας του ΟΑΕΔ.

«Εάν συμβούν όλα αυτά θα μιλάμε για εργασιακό Μεσαίωνα σε ένα έργο ανάπτυξης. Το μεγαλύτερο έργο στη χώρα» συμπλήρωσε ο κ. Κυπριανίδης. Είπε επίσης πως από το έργο χάθηκαν δυο χιλιάδες θέσεις εργασίας και πολλαπλάσιες σε χώρους που θα δημιουργούνταν από την λειτουργία του ΜΕΤΡΟ Θεσσαλονίκης.

Για ξαφνικό θάνατο εβδομήντα εργαζομένων έκανε λόγο ο Σταύρος Καλαφάτης.

Για «κόλπα» μίλησε ο Γιάννης Μπουτάρης. «Δεν είναι δυνατόν παραμονές Χριστουγέννων να γίνονται οι απολύσεις» δήλωσε και συμπλήρωσε: «έχουν ισχυρό δικαίωμα να παραμείνουν. Προφανώς θέλουν απολύσεις για να πάρει η εταιρία άλλους με χαμηλότερες αμοιβές» κατέληξε ο κ. Μπουτάρης.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.