Δευτέρα 30 Νοεμβρίου 2015

Χ. Κυπριανίδης: “μετά τις απολύσεις έρχεται εργασιακός μεσαίωνας”

alpha965.gr,30/11/2015


Το χρονικό της απόφασης της κοινοπραξίας να απολύσει τους εργαζόμενους στο μετρό, ανέπτυξε από το βήμα του δημοτικού συμβουλίου ο πρόεδρος του σωματείου εργαζομένων, Χάρης Κυπριανίδης.

Ο ίδιος έκανε λόγο για αλλεπάλληλες παρεμβάσεις από την Τετάρτη, με τον υπουργό Μεταφορών, Χρήστο Σπίρτζη να υπόσχεται πιέσεις για ανάκληση των απολύσεων. “Δυστυχώς όπως τόνισε ο ΣΥΡΙΖΑ Θεσσαλονίκης δεν είναι Κυβέρνηση αλλά θα πιέσει όσο μπορεί” γνωστοποίησε ο πρόεδρος και μετέφερε την είδηση που προέκυψε από τη συνάντηση με στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ Θεσσαλονίκης πως ακόμη και αύριο μπορεί να ανακοινωθεί η συμφωνία υπουργείου-κοινοπραξίας.

“Θα πέσουν οι μισθοί, θα εφαρμόσουν νέα μισθολόγια. Από το 2004 είναι υπολογισμένη η μισθοδοσία και οι αυξήσεις. Από το 2008 δεν έχει επιβληθεί καμία αύξηση, οπότε ο εργολάβος είναι ήδη κερδισμένος. Κάποιοι βγάζουν εκατομμύρια και με τη στυγνή απόλυση των εργαζομένων χωρίς τη νόμιμη αποζημίωση. Σταθήκαμε για οχτώ μηνες να προσπαθούμε να βρούμε λύση και τώρα απομακρύνονται για να κάνουν άλλη μια χρονιά μαύρα Χριστούγεννα.”, είπε χαρακτηριστικά ο ίδιος, υπογραμμίζοντας πως πολλοί εκ των εργαζομένων αμοίβονται με λιγότερα χρήματα από το επίδομα ανεργίας.

“Καταφέραμε μέσα απ τα χέρια μας να χάσουμε 2000 εργασίας και 5000 παράλληλες. Εάν εφαρμοστούν οι νέοι μισθοί, θα μιλάμε για έναν εργασιακό μεσαίωνα στο μεγαλύτερο έργο ανάπτυξης στη βόρεια Ελλάδα.”, προσθέτει Χ. Κυπριανίδης, παραπέμποντας σε νομικές εκτιμήσεις του υπουργείου Εργασίας, οι οποίες χαρακτηρίζουν τις απολύσεις παράνομη ενέργεια και “εφόσον πραγματοποιηθεί αύριο θα ακολουθήσει προσφυγή στη Δικαιοσύνη.”

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.