Σάββατο 7 Νοεμβρίου 2015

«Εγώ δεν πρόκειται να γίνω Σουφλιάς και να δίνω ημερομηνίες για το ΜΕΤΡΟ Θεσσαλονίκης»

karfitsa.gr,07/11/2015

του Βαγγέλη Στολάκη
Τη διαβεβαίωση πως το ΜΕΤΡΟ της Θεσσαλονίκης θα ολοκληρωθεί και πως οι εργαζόμενοι του έργου, που αυτή την περίοδο βρίσκονται σε διαθεσιμότητα ή έχουν απολυθεί από την Κοινοπραξία θα επιστρέψουν στις θέσεις τους, δίνει μέσω του karfitsa.gr ο πρώην αναπληρωτής υπουργός Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων, Χρήστος Σπίρτζης.

Σε ερώτηση του karfitsa.gr ποιος είναι ο προγραμματισμός σε περίπτωση που ο ΣΥΡΙΖΑ αναδειχτεί πρώτο κόμμα απαντά:

«Το έργο όπως το παραλάβαμε ήταν σταματημένο. Η Τοπική Αυτοδιοίκηση, η Αττικό Μετρό και το υπουργείο βρέθηκαν σε κοινή κατεύθυνση. Έχουμε ένα έργο με συμβατικό προϋπολογισμό 900 εκατομμύρια. Έχουν υλοποιηθεί τα 350 εκ. και υπάρχουν διεκδικήσεις 680 εκ. ευρώ. Σε αυτούς τους έξι μήνες κάναμε μια ακριβή αποτύπωση των εργασιών που έχουν γίνει, το τι εκκρεμεί για την ολοκλήρωση του έργου, να ομογενοποιηθούν οι φορείς. Πρέπει να σταματήσει η πόλη και οι εργαζόμενοι στο έργο να είναι σε ομηρία» λέει ο κ. Σπίρτζης.

Σημειώνει επίσης πως μετά τις εκλογές θα βρεθεί μια λύση μεταξύ της κυβέρνησης και της αναδόχου. Αρνείται να πει πότε το έργο θα ολοκληρωθεί. «Εγώ δεν πρόκειται να γίνω Σουφλιάς και να δίνω ημερομηνίες που δεν μπορεί να προβλέψει κανείς. Θα γίνει ένας προγραμματισμός για να ολοκληρωθεί το έργο, για να ξεπεράσουμε τις καθυστερήσεις από τις αρχαιολογικές εργασίας, ακόμα κι αν δεν χρειάζεται να κατασκευαστεί προς το παρόν ο σταθμός της Βενιζέλου».

«Το πρώτο μας μέλημα ακόμα κι αν πάμε σε νέα επαναπροκήρυξη του έργου είναι να επιστρέψουν στις δουλειές τους οι εργαζόμενοι του ΜΕΤΡΟ» καταλήγει ο κ. Σπίρτζης.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.