Δευτέρα, 30 Νοεμβρίου 2015

Διαμαρτυρία εργαζομένων στο Μετρό Θεσσαλονίκης- Κλείνει το τμήμα αρχαιολογίας

alterthess.gr30/11/2015

Συγκέντρωση διαμαρτυρίας στο Άγαλμα Βενιζέλου και εν συνεχεία έξω από τα γραφεία του ΣΥΡΙΖΑ πραγματοποίησαν το μεσημέρι της Δευτέρας οι εργαζόμενοι στο μετρό Θεσσαλονίκης για τις νέες απολύσεις στις οποίες προχωρά η κοινοπραξία.


Παράλληλα, προχώρησαν σε στάση εργασίας από τις 13:30 έως τις 15:30 το μεσημέρι της ίδιας μέρας, ενώ είχαν συνάντηση με τον γραμματέα της Νομαρχιακής του ΣΥΡΙΖΑ Α` Θεσσαλονίκης, στη συνέχεια θα μεταβούν στο Δημαρχείο όπου θα κάνουν παρέμβαση στο δημοτικό συμβούλιο ενώ σύμφωνα με πληροφορίες θα ζητήσουν συνάντηση με τον Υπουργός Μεταφορών, Υποδομών και Δικτύων Χρ. Σπίρτζη.

Την αντίθεσή τους στις απολύσεις που σχεδιάζει η ανάδοχος εταιρία εξέφρασαν οι συντονιστές των Ν.Ε. του ΣΥΡΙΖΑ της Α΄ και της Β΄ Θεσσαλονίκης, Δημήτρης Δημητριάδης και Χρήστος Ρώσσιος, στη συνάντηση που είχαν με τα δυο σωματεία των εργαζομένων στο Μετρό της Θεσσαλονίκης

Η αντιπροσωπεία του ΣΥΡΙΖΑ ενημερώθηκε από τους εργαζόμενους και επιβεβαίωσε πως η θέση του κόμματος είναι να μη γίνει καμία απόλυση μέχρι την οριστικοποίηση της συμφωνίας για τη συνέχιση του έργου.

Οι εργαζόμενοι διαμαρτύρονται καθώς η Κοινοπραξία προχωρά σε νέες απολύσεις, όπως είχε γίνει γνωστό από την περασμένη εβδομάδα. Σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση που απέστειλε στους εργαζομένους στο αρχαιολογικό κομμάτι, η κοινοπραξία τους γνωστοποιεί την απόλυσή τους. Πρόκειται για 70 από τους 83 εργαζομένους που είχαν απομείνει, των οποίων οι συμβάσεις- σύμφωνα με την ανακοίνωση της Κοινοπραξίας- λήγουν την Τρίτη 1/12. Ουσιαστικά απολύεται σχεδόν το σύνολο του προσωπικού στο αρχαιολογικό τμήμα με αυτούς που απομένουν να εκτελούν χρέη φυλάκων.


Δείτε δήλωση του γραμματέα του σωματείου εργαζομένων του Μετρό, Δημήτρη Παππά:

                                   


Σε ανακοίνωσή του το Σωματείο των εργαζομένων, αναφέρει: «Τελικά πρώτα θα έχουμε απολύσεις και μετά λύσεις στα προβλήματα του έργου. Το τέλος Νοεμβρίου ήρθε και η μοναδική λύση που υπάρχει στο έργο είναι αυτή της λύσης των συμβάσεων. Για άλλη μια φορά, η πρώτη φορά αριστερά έκανε το θαύμα της. Ανέχεται το παιχνίδι του εργολάβου σε προφανή συνεννόηση με την Αττικό Μετρό και κλείνουν το αρχαιολογικό τμήμα του έργου και μάλιστα χωρίς καν να πληρώσει τις νόμιμες αποζημιώσεις, χρησιμοποιώντας νομικίστικες ακροβασίες».

«Τα όμορφά λόγια φτάνουν. Μόνο μια λέξη ανήκει σε όλους όσους εμπλέκονται με το έργο ΝΤΡΟΠΗ. Ντροπή για την Αττικό Μετρό. Ντροπή για την κατάντια του έργου, Ντροπή για την κυβέρνηση που ανέχεται αυτές τις πολιτικές, που αποδέχεται τους εκβιασμούς του εργολάβου, Ντροπή για τον εργολάβο που εκβιάζει κοινωνία και πολίτες, Ντροπή για το Υπουργείο Πολιτισμού, που ανέχεται αυτή την κατάσταση για όσους εργάζονται γι’ αυτό. ΝΤΡΟΠΗ ΚΑΙ ΜΟΝΟ!».


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.