Δευτέρα, 7 Δεκεμβρίου 2015

ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ: Διαμαρτύρονται οι εργαζόμενοι στο Μετρό

news.makedonias.gr,07/12/2015

Στο σταθμό αυτό, γιατί αυτός αποτελεί το από τα πιο βασικά μπαλάκια ευθύνης για την κατάντια του έργου
Οι εργαζόμενοι στα έργα του Μετρό Θεσσαλονίκης πραγματοποίησαν διαμαρτυρία σήμερα το πρωί στο σταθμό Βενιζέλου. Ο λόγος της διαμαρτυρίας ήταν οι απολύσεις και οι ανεκπλήρωτες υποσχέσεις. Οπως αναφέρει η ανακοίνωσή τους: "Εχει περάσει ήδη μια εβδομάδα από την υποτιθέμενη ημερομηνία ανακοίνωσης της συμφωνίας σδτα προβλήματα του έργου και ακόμα μόνο τις λύσεις των συμβάσεων γνωρίζουμε ως πραγματικό δεδομένο και μάλιστα χωρίς αποζημιώσεις. Την ίδια ώρα για άλλη μια φορά είχαμε ανακοινώσεις και καθρεφτάκια στους ιθαγενείς..."

Αναλυτικά η ανακοίνωση:


"Έχει περάσει ήδη μια εβδομάδα από την υποτιθέμενη ημερομηνία ανακοίνωσης της συμφωνίας για τις λύσεις στα προβλήματα του έργου και ακόμα μόνο τις λύσεις των συμβάσεών μας γνωρίζει ως πραγματικό δεδομένο η πόλη και μάλιστα χωρίς αποζημιώσεις, περιφρονώντας κάθε έννοια και νομοθεσία εργατικού δικαίου.

Την ίδια στιγμή, για άλλη μια φορά είχαμε ανακοινώσεις και καθρεπτάκια στους ιθαγενείς περί χριστουγεννιάτικου δώρου επανέναρξης του έργου.

Για άλλη μια φορά μας νοιάζει η επικοινωνία και όχι η κοινωνία.

Τα προβλήματα του έργου εδώ, ζωντανά και πραγματικά.
Προκειμένου όμως να μένουν και ζωντανά στη μνήμη όλων, οι εργαζόμενοι – γιατί ως εργαζόμενοι νιώθουμε και είμαστε – πραγματοποιούμε παράσταση διαμαρτυρίας στο Σταθμό(;) Βενιζέλου, τη Δευτέρα 7 Δεκεμβρίου 2015, 10:00.

Στο σταθμό αυτό, γιατί από εδώ ξεκίνησε να ξηλώνεται το πουλόβερ των εργασιακών δικαιωμάτων με την απόλυση 385 συναδέλφων το 2013.

Στο σταθμό αυτό, γιατί αυτός αποτελεί το από τα πιο βασικά μπαλάκια ευθύνης για την κατάντια του έργου.

Στο σταθμό αυτό γιατί αποτελεί το σύμβολο της κακοδιαχείρισης των προβλημάτων του έργου.

Σας περιμένουμε όλους εκεί, γιατί με ψέματα, απολύσεις και με εμπαιγμό, απλά δε γίνεται μετρό", τονίζει η ανακοίνωση.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.