Δευτέρα 7 Δεκεμβρίου 2015

Διαμαρτυρία σήμερα από τους εργαζομένους στα έργα του Μετρό Θεσσαλονίκης

thestival.gr,07/12/2015


Με τίτλο "Περιμένοντας τον Άγιο Βασίλη στο Μετρό" ανακοίνωσε το Σωματείο Εργαζομένων στο έργο της Θεσσαλονίκης ότι θα πραγματοποιηθεί σήμερα διαμαρτυρία στις 10 το πρωί, στον σταθμό Βενιζέλου.


Ο λόγος για τον οποίο προβαίνουν σε αυτήν την ενέργεια για ακόμη μια φορά είναι οι απολύσεις συναδέλφων τους και οι ανεκπλήρωτες υποσχέσεις που δίνονται στους ίδους.

Διαβάστε αναλυτικά την ανακοίνωσή τους:

Έχει περάσει ήδη μια εβδομάδα από την υποτιθέμενη ημερομηνία ανακοίνωσης της συμφωνίας για τις λύσεις στα προβλήματα του έργου και ακόμα μόνο τις λύσεις των συμβάσεών μας γνωρίζει ως πραγματικό δεδομένο η πόλη και μάλιστα χωρίς αποζημιώσεις, περιφρονώντας κάθε έννοια και νομοθεσία εργατικού δικαίου.

Την ίδια στιγμή, για άλλη μια φορά είχαμε ανακοινώσεις και καθρεπτάκια στους ιθαγενείς περί χριστουγεννιάτικου δώρου επανέναρξης του έργου.

Για άλλη μια φορά μας νοιάζει η επικοινωνία και όχι η κοινωνία.

Τα προβλήματα του έργου εδώ, ζωντανά και πραγματικά.

Προκειμένου όμως να μένουν και ζωντανά στη μνήμη όλων, οι εργαζόμενοι – γιατί ως εργαζόμενοι νιώθουμε και είμαστε – πραγματοποιούμε παράσταση διαμαρτυρίας στο Σταθμό(;) Βενιζέλου, τη Δευτέρα 7 Δεκεμβρίου 2015, 10:00.

Στο σταθμό αυτό, γιατί από εδώ ξεκίνησε να ξηλώνεται το πουλόβερ των εργασιακών δικαιωμάτων με την απόλυση 385 συναδέλφων το 2013.

Στο σταθμό αυτό, γιατί αυτός αποτελεί το από τα πιο βασικά μπαλάκια ευθύνης για την κατάντια του έργου.

Στο σταθμό αυτό γιατί αποτελεί το σύμβολο της κακοδιαχείρισης των προβλημάτων του έργου.

Σας περιμένουμε όλους εκεί, γιατί με ψέματα, απολύσεις και με εμπαιγμό, απλά δε γίνεται μετρό.




Δήμητρα Φουρκαλίδου

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.