Κυριακή 6 Δεκεμβρίου 2015

Εργαζόμενοι στο μετρό Θεσσαλονίκης: Παράσταση διαμαρτυρίας στο σταθμό Βενιζέλου

seleo.gr,06/12/2015

Ανακοίνωση εξέδωσε το Σωματείο Εργαζομένων στο Μετρό στην οποία αναφέρεται στις λύσεις των συμβάσεών τους αλλά και στην στασιμότητα που επικρατεί σχετικά με το τι μέλλει γενέσθαι με το έργο αλλά και τις δικές τους συμβάσεις. Παράλληλα, προαναγγέλλουν παράσταση διαμαρτυρίας στο Σταθμό Βενιζέλου, για αύριο Δευτέρα.


Αναλυτικά η ανακοίνωση:


Περιμένοντας τον Άγιο Βασίλη στο Μετρό

Έχει περάσει ήδη μια εβδομάδα από την υποτιθέμενη ημερομηνία ανακοίνωσης της συμφωνίας για τις λύσεις στα προβλήματα του έργου και ακόμα μόνο τις λύσεις των συμβάσεών μας γνωρίζει ως πραγματικό δεδομένο η πόλη και μάλιστα χωρίς αποζημιώσεις, περιφρονώντας κάθε έννοια και νομοθεσία εργατικού δικαίου.

Την ίδια στιγμή, για άλλη μια φορά είχαμε ανακοινώσεις και καθρεπτάκια στους ιθαγενείς περί χριστουγεννιάτικου δώρου επανέναρξης του έργου.

Για άλλη μια φορά μας νοιάζει η επικοινωνία και όχι η κοινωνία.

Τα προβλήματα του έργου εδώ, ζωντανά και πραγματικά.

Προκειμένου όμως να μένουν και ζωντανά στη μνήμη όλων, οι εργαζόμενοι – γιατί ως εργαζόμενοι νιώθουμε και είμαστε – πραγματοποιούμε παράσταση διαμαρτυρίας στο Σταθμό(;) Βενιζέλου, τη Δευτέρα 7 Δεκεμβρίου 2015, 10:00.

Στο σταθμό αυτό, γιατί από εδώ ξεκίνησε να ξηλώνεται το πουλόβερ των εργασιακών δικαιωμάτων με την απόλυση 385 συναδέλφων το 2013.

Στο σταθμό αυτό, γιατί αυτός αποτελεί το από τα πιο βασικά μπαλάκια ευθύνης για την κατάντια του έργου.

Στο σταθμό αυτό γιατί αποτελεί το σύμβολο της κακοδιαχείρισης των προβλημάτων του έργου.

Σας περιμένουμε όλους εκεί, γιατί με ψέματα, απολύσεις και με εμπαιγμό, απλά δε γίνεται μετρό.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.