Κυριακή, 6 Δεκεμβρίου 2015

ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΙ ΜΕΤΡΟ: ΚΑΘΡΕΦΤΑΚΙΑ ΓΙΑ ΙΘΑΓΕΝΕΙΣ Η ΕΠΑΝΕΝΑΡΞΗ ΤΟΥ ΕΡΓΟΥ

voria.gr,06/11/2015

Παράσταση διαμαρτυρίας αύριο στη Βενιζέλου για τις απολύσεις από πλευράς της κοινοπραξίας, παρά τις υπουργικές διαβεβαιώσεις για επανέναρξη του έργου.

Συγκέντρωση στον σταθμό Βενιζέλου του Μετρό της Θεσσαλονίκης θα πραγματοποιήσουν αύριο, στις 10 το πρωί, οι εργαζόμενοι στο μετρό διαμαρτυρόμενοι για το κύμα των απολύσεων από πλευράς της κοινοπραξίας, παρά τις υπουργικές διαβεβαιώσεις για επανέναρξη του έργου.


«Έχει περάσει ήδη μια εβδομάδα από την υποτιθέμενη ημερομηνία ανακοίνωσης της συμφωνίας για τις λύσεις στα προβλήματα του έργου και ακόμα μόνο τις λύσεις των συμβάσεών μας γνωρίζει ως πραγματικό δεδομένο η πόλη και μάλιστα χωρίς αποζημιώσεις, περιφρονώντας κάθε έννοια και νομοθεσία εργατικού δικαίου», αναφέρουν και προσθέτουν χαρακτηριστικά: «Την ίδια στιγμή, για άλλη μια φορά είχαμε ανακοινώσεις και καθρεφτάκια στους ιθαγενείς περί χριστουγεννιάτικου δώρου επανέναρξης του έργου. Για άλλη μια φορά τους νοιάζει η επικοινωνία και όχι η κοινωνία, καθώς τα προβλήματα του έργου εδώ, ζωντανά και πραγματικά. με ψέματα, απολύσεις και με εμπαιγμό, απλά δε γίνεται μετρό».

Όπως αναφέρουν, η διαμαρτυρία στη Βενιζέλου θα γίνει γιατί «στον σταθμό αυτό ξεκίνησε να ξηλώνεται το πουλόβερ των εργασιακών δικαιωμάτων με την απόλυση 385 συναδέλφων το 2013, γιατί αυτός αποτελεί το από τα πιο βασικά μπαλάκια ευθύνης για την κατάντια του έργου, γιατί αποτελεί το σύμβολο της κακοδιαχείρισης των προβλημάτων του έργου».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.