Δευτέρα, 7 Δεκεμβρίου 2015

«ΟΧΙ» στις απολύσεις λένε οι εργαζόμενοι του ΜΕΤΡΟ Θεσσαλονίκης (ΦΩΤΟ ΠΡΙΝ ΑΠΟ ΛΙΓΟ)

karfitsa.gr,07/12/2015

του Βαγγέλη Στολάκη
Περισσότερα από πεντήντα άτομα συγκεντρώθηκαν στις 10:00 το πρωί στον υπό κατασκευή σταθμό του ΜΕΤΡΟ στη Βενιζέλου προκειμένου να διαμαρτυρηθούν για τις νέες απολύσεις στις οποίες προχώρησε η κοινοπραξία του έργου του ΜΕΤΡΟ Θεσσαλονίκης.


Η εταιρία ανακοίνωσε την περασμένη βδομάδα σε εβδομήντα εργαζόμενους του αρχαιολογικού τμήματος, πως απολύονται. Αυτό έχει ως αποτέλεσμα σήμερα να μην εργάζεται κανείς αρχαιολόγος.

Σύμφωνα με τους εκπρόσώπους των εργαζομένων «η εταιρία προχωρά σε απολύσεις, παρά το γεγονός ότι άλλα συμφώνησε με το κράτος, επειδή θέλει να προσλάβει νέους εργαζόμενους με χαμηλότερους μισθούς».

Όπως δήλωσε στο karfitsa.gr ο πρόεδρος των Εργαζομένων στο ΜΕΤΡΟ Θεσσαλονίκης, Χάρης Κυπριανίδης: «Συνεχίζουμε τις κινητοποιήσεις μας. Της Θεσσαλονίκης δεν της αξίζει να της προσφέρονται τα αυτονόητα ως δώρα και… μποναμάς όπως δήλωσε πρόσφατα ο πρόεδρος του ΑΚΤΩΡΑ της κατασκευάστριας εταιρίας». Σύμφωνα με τον ίδιο, παρά τις διαβεβαιώσεις υπουργών και υφυπουργών πως το έργο θα ξεκινήσει άμεσα ξανά τις εργασίες του, «δεν υπάρχει καμία περίπτωση να ξεκινήσει πριν περάσουν τέσσερις μήνες».


Υπενθυμίζεται πως, όπως αποκάλυψε το karfitsa.gr την περασμένη παρασκευή φορείς της Θεσσαλονίκης κατέθεσαν στο Συμβούλιο της Επικρατίας αίτηση ακύρωσης της απόφασης του υπουργού Πολιτισμού Αριστείδη Μπαλτά που έκανε δεκτή την πρόταση του δήμου Θεσσαλονίκης για παραμονή στο σταθμό της Βενιζέλου των αρχαιοτήτων που εντοπίστηκαν εκεί. Οι φορείς ζητούν να τεθεί σε ισχύ η προηγούμενη απόφαση που ορίζει την απόσπαση των αρχαιοτήτων, την κατασκευή του σταθμού και στην συνέχεια την επανατοποθέτησή τους.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.