Δευτέρα 7 Δεκεμβρίου 2015

Μετρό Θεσσαλονίκης: Αντί για λύσεις ήρθαν... απολύσεις

seleo.gr,07/12/2015

Ως χριστουγεννιάτικο δώρο παρουσίασαν προς τους εργαζόμενους την επανέναρξη εργασιών του Μετρό Θεσσαλονίκης. Οι εργαζόμενοι μιλούν για την πορεία του έργου και γι' αυτά που θα ακολουθήσουν στο Seleo.

Παράσταση διαμαρτυρίας πραγματοποίησαν σήμερα οι εργαζόμενοι του αρχαιολογικού τομέα του Μετρό Θεσσαλονίκης, απέναντι από σταθμό της Βενιζέλου, καθώς ο συγκεκριμένος σταθμός λειτούργησε ως εμπλοκή στο έργο. Οι εργαζόμενοι, ενώ περίμεναν την ανακοίνωση της ημερομηνίας της συμφωνίας για τις λύσεις στα προβλήματα του έργου, τους ανακοινώθηκαν απολύσεις και μάλιστα χωρίς αποζημιώσεις. Υπάρχουν εργαζόμενοι, που έχουν πάρει άδεια δυο μηνών, άνευ αποδοχών και αυτό «δείχνει την πραγματική κατάσταση του έργου» σύμφωνα με τον Χάρη Κυπριανίδη, πρόεδρο του Σωματείου Εργαζομένων Μετρό Θεσσαλονίκης.

Παρά τις δηλώσεις του των αρμόδιων υπουργών Υποδομών κ. Σπίρτζη και κ. Σγουρίδη, οι εργαζόμενοι πιστεύουν πως οι εργασίες του έργου δεν θα ξεκινήσουν σύντομα. Μετά τον Απρίλιο κάνουν εκτίμηση οι εργαζόμενοι ότι θα ξεκινήσουν πάλι οι εργασίες, αφού πρέπει να υπάρχουν αποφάσεις από τα διαιτητικά δικαστήρια ανάμεσα στην Αττικό Μετρό και της Αναδόχου.

«Θεωρώ ότι τα τελευταία δημοσιεύματα που γράφουν ότι η επανέναρξη των εργασιών του Μετρό, λειτουργεί ως χριστουγεννιάτικο δώρο στους εργαζόμενους, μας υποβαθμίζει και δείχνει την κατάντια του Μετρό Θεσσαλονίνης. Η κατάντια του Μέτρο ως έργο είναι ότι έπρεπε να παραδωθεί το 2012 και είμαστε στο 2015» δήλωσε στο Seleo ο πρόεδρος του Σωματείου Εργαζομένων Μετρό Θεσσαλονίκης, Χάρη Κυπριανίδη. Συνεχίζοντας είπε πως «ακόμα και όλες οι εργασίες να γίνονται με τους ρυθμούς που πρέπει, είναι δύσκολο πριν το 2020 να έχουμε Μετρό στη Θεσσαλονίκη, γιατί ακόμα είμαστε στο 35% του έργου». Υπάρχουν πολλές υποθέσεις για το λόγο που το έργο έχει καθυστερήσει τόσο πολύ, σίγουρα ευθύνεται βέβαια και η οικονομική κρίση. «Υπήρχε και μια υπόθεση πως ανταγωνιστική εταιρεία της Αττικό Μετρό, ήθελε να έρθει σε αυτή την κατάσταση το έργο, ώστε να αλλάξει χέρια. Πάντως το έργο θα το αναλάβει τώρα ο «Άκτορας» δηλώνει ο Χάρης Κυπριανίδης στο Seleo.

Εργαζόμενοι του Μετρό Θεσσαλονίκης έκαναν λόγο στο Seleo για κάλυψη αβλεψιών μέσω της καθυστέρησης του έργου. «Η λύση υπάρχει, δεν έφταιγαν μόνο οι αρχαιότητες, οι οποίες όντως ήταν πολλές. Καλύπτουν άλλα πράγματα και η εταιρεία επιζητά της αποζημιώσεις» δηλώνουν οι εργαζόμενοι. «Έχουν γίνει αρκετά λάθη, που πραγματικά απορούμε πως δεν τα είδαν όταν μελετούσαν τους σταθμού». Ως παράδειγμα μας έφεραν τις εργασίες στην Ανάληψη, όπου τα μπαλκόνια ενοχλούν και υπάρχει πρόβλημα.






Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.